Get this Widget

Cinci vieți au fost salvate de un singur donator. A fost efectuat al treilea transplant de plămâni

0

O prelevare de organe de la un tânăr de 21 de ani, din Baia Mare, aflat în moarte cerebrală în urma unui  traumatism cranio-cerebral, a salvat viețile a cinci oameni.

În urma acestei intervenții, medicii români au efectuat cinci transplanturi de organe: unul  pulmonar, două renale,  unul de cord și  unul hepatic. Transplanturile au fost realizate în unități sanitare specializate din București, Cluj-Napoca și Tg. Mureș.

Datorită acestei prelevări de organe, medicii de la Spitalul Clinic Sf. Maria din București au efectuat al treilea transplant de plămâni, din acest an. De transplant a beneficiat un tânar de 34 de ani, din București, care se afla pe lista de așteptare pentru operație.

Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.,, În an centenar, noi românii facem transplanturi pentru români”, a spus dr.Narcis Copcă. Managerul spitalului a adăugatcă asemenea intervenții chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu.

Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au beneficiat de plămâni se simt foarte bine.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Arhiva OZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply