Get this Widget

Boala Alzheimer se… moștenește

0

Boala Alzheimer se moștenește. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Utah. Ei au stabilit în urma unui studiu că declinul mental al unuia dintre bunici sau problemele de memorie ale unui unchi îndepărtat reprezintă un indiciu că o persoană care este urmaşa acestora are un risc ridicat de boală Alzheimer, în special dacă rudele sale mai apropiate suferă de această afecţiune.

Cercetătorii au stabilit că boala Alzheimer prezentă atât la rudele de gradul întâi (părinţi, fraţi), cât şi la cele de gradul doi (bunici, mătuşi, unchi, nepoţi, nepoate) dublează riscul urmaşilor de a suferi de această afecţiune neurologică. Afecțiunea caracterizată prin atrofie cerebrală se poate moșteni.

Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că, dacă atât rudele de gradul întâi ale unei persoane cât şi cele de gradul doi suferă de această boală, riscul acesteia de a dezvolta Alzheimer creşte de 21 de ori.

‘Istoricul familial constituie o sursă foarte importantă de informaţie, ce poate prezice cu exactitate riscul unei persoane de a suferi de boala Alzheimer, iar acest studiu demonstrează că există mai multe persoane care prezintă acest risc decât ştim“, a explicat autoarea principală a studiului, Lisa Cannon-Albright, profesor de epidemiologie la Facultatea de Medicină a Universităţii din Utah.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply