Get this Widget

La Ordinea Zilei:Cărți pe care trebuie să le incluzi în biblioteca ta-HOCUS POCUS de Kurt Vonnegut

0

Cartea la Ordinea Zilei este Hocus Pocus, roman semnat de cunoscutul Kurt Vonnegut, unul dintre cei mai mari scriitori americani. Autorul a reușit prin romanul Hocus Pocus să-și surprindă din nou cititorii. Acțiunea este prezentată la persoana întâi, prin intermediul personajului principal.

Eugene Debd Hartke este un fost soldat care încearcă să se reintegreze în societate. Cartea uimește datorită modului cum sunt abordate teme ca poluarea, inflația și încălzirea globală.

În Hocus Pocus, Kurt Vonnegut reușește să îmbine magistral umorul negru și satira, ducând totul aproape de o lume științifico-fantastică.

Publicația Time susține că “Vonnegut este George Orwell, doctorul Caligari și Flash Gordon, amestecați laolaltă într-un singur scriitor. Un savant dement, caraghios, dar de o înaltă ținută etică”, în timp ce The New York Times prezintă Hocus Pocus ca fiind “romanul cel mai actual, cel mai realist din câte a scris Vonnegut. Un mare scriitor satiric și un moralist pus pe șotii”.

De altfel, Kurt Vonnegut și-a făcut o faima din demolarea miturilor americane. John Irvingl spune despre Hocus Pocus ca este “teribil de amuzant… La fel de bun precum cele mai bune romane ale sale, Leagănul pisicii, Abatorul cinci…

Cartea este oferită de Litera.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Litera/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply