Get this Widget

Știați că…picturile lui Van Gogh au fost reproduse aproape perfect cu ajutorul tehnologiei 3D

0

Știați că…picturile lui Van Gogh au fost reproduse aproape perfect cu ajutorul tehnologiei 3D dezvoltată de Fujifilm. Specialiștii implicați în acest proiect au fost susținuți de Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

Printre capodoperele reproduse se află lucrările Floarea Soarelui și Recolta.

Fiecare dintre picturile realizate prin intermediul tehnologiei 3D costă 25.000 de euro. Procesul de producție destul de complex face ca într-o zi să poată fi realizate doar trei astfel de copii, dar timpul și pretul ar mai putea scădea odată cu îmbunătățirea tehnologiei.

Un poster obișnuit cu Floarea Soarelui costă în jur de 15 dolari. Dar și cei 25.000 de euro ceruți pe o reproducere 3D înseamnă mult mai puțin decât cele 82,5 milioane de dolari plătite în 1990 de omul de afaceri nipon Ryoei Saito pentru “Portretul dr. Gachet”, al lui Van Gogh, la o licitație a casei Christie”s, sau decât cele 53,9 milioane plătite în 1987 de omul de afaceri australian Alan Bond pentru “Iriși”.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam speră ca din vânzarea reproducerilor 3D să poată strânge fondurile necesare reabilitării instituției.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply