Get this Widget

Genny gătește la Ordinea Zilei: Cornulețe de post

1

Se apropie Duminica Floriilor, așa că m-am gândit să vă propun trei rețete de dulciuri de post. Astăzi vă prezint prima dintre aceste rețete. Este vorba despre cornulețe fragede, umplute cu rahat și pudrate cu zahar.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un pachet de margarină
  • un pahar (300 ml.) de apă minerală
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 100 ml. de ulei
  • zeama de la o lămâie
  • un praf de sare
  • făină – cât cuprinde
  • coaja rasă de la o portocală și de la o lămâie

Pașii pe care trebuie să-i urmați:

 

  1. Combinați făina cu sarea, zahărul, praful de copt și zahărul vanilat.
  2. Adăugați apoi margarina la temperatura camerei în amestecul de ingrediente uscate.
  3. Adăugați apa minerală, zeama de lămâie și uleiul, apoi continuați să frămânți pentru minimum 10-15 minute, adăugând făină pe parcurs, până ce obțineți un aluat perfect omogen și elastic.
  4. Aluatul  trebuie să se odihnească 30 de minute la frigider. Împărțiți-l în șase sau mai multe bucăți, pe care le rotunjiți și le întindeți folosind sucitorul.
  5. Odată obținut un cerc subțire de aluat, tăiați-l în triunghiuri, despărțind cercul întâi în două, apoi în patru, apoi în opt sau decupați-l cu o farfurie mare, plată.
  6. În capătul rotunjit al fiecărui triunghi puneți câte o bucată de rahat, apoi rulați cornulețele către vârful ascuțit al triunghiului.
  7. Puneți cornulețele la copt pentru 20-25 de minute, însă nu le permiteți să se rumenească prea mult, ci scoateți-le înainte.
  8. Pudrați cornulețele cu zahăr pudră pentru a le menține fragede mai mult timp.

 

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

 

Facebook Comments

Share.