Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Maica Precistă din Ploiești

0

Majoritatea bisericilor și mânăstirilor din România, Republica Moldova, precum și din întreaga lume, au expusă cel puțin o icoană considerată făcătoare de minuni. Din punct de vedere energetic, prin intermediul unei icoane, expusă în lăcașul sfânt sau la noi acasă, rugăciunea noastră ajunge mai repede…la Cer. Unii specialiștii spun că este efectul placebo. Alții, cred că e vorba despre Dumnezeu. Psihologii cred în puterea gândului. Și unii și alții au dreptate. Indiferent ce dorim (în limita binelui și pozitivului), împlinire personală, materială, sănătate, familie, serviciu etc., rugându-ne în fața icoanei, obținem. Toate răspunsurile se află în profunzimea inimii noastră care, prin intermediul icoanei, se conectează direct și automat la Divin.

În liniște, prin meditație, în fața icoanei, ne vom regăsi pe noi înșine, se mobilizează particula divină din noi, care va avea, astfel, acces direct la Divinul Creator Suprem. Și toate visele frumoase din sufletul nostru uman devin realitate. De aceea, începând de astăzi, săptămânal, Ordinea Zilei vă prezintă o icoană făcătoare de minuni.

Prima icoană aleasă se află la Biserica Maica Precistă din Ploiești, România. Icoana aceasta minunată a fost donată în anul 1877, de către țarul Alexandru al II-lea al Rusiei, după ce a ajuns în orașul Ploiești, unde a asistat la slujba de Sfintele Paști.

De-a lungul anilor, așezământul bisericesc a beneficiat de reparație și restaurare, actualul edificiu, conform inscripției de deasupra ușii, fiind construit în vremea domnitorului Ioan Alexandru Sutu, la 10 mai 1820.

Biserica ”Maica Precista” din Ploiești are Hramul ”Adormirea Maicii Domnului” și reprezintă unul dintre cele mai  însemnate monumente istorice și de artă din județul Prahova, aparținând patrimoniului local și național. Ea se află situată la intersecția străzilor Armoniei, Artei și Mihai Bravul. În documente, biserica apare notată cu diferite nume, precum ”Maica Domnului”, ”Sfânta Născătoare” și ”Adormirea Precistei”.

La icoană s-au rugat, de-a lungul timpului, personalități importante precum Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, actorul Toma Caragiu, istoricul Nicolae Iorga și poetul Nichita Stănescu.

Minunile înfăptuite de-a lungul anilor în micuța biserică din Ploiești au avut un ecou la fel de discret ca și faima icoanei în care Maica Domnului este reprezentată cu trei mâini. Cu toate acestea, orice credincios știe că, aici, rugăciunile lui sunt ascultate.

Icoana Maicii Domnului cu pruncul, expusă aici, este realizată în aur și argint și s-a dovedit a fi făcătoare de minuni chiar din prima zi a expunerii în incinta bisericii. Creația artistică se remarcă și prin faptul că Maica Domnului are trei mâini.

Auzind de această minune, chiar și Mihai Eminescu, în drumul său spre Iași, s-a oprit la Ploiești pentru a se ruga icoanei făcătoare de minuni, participând și la slujba din Noaptea de Înviere.

Mihail Kogălniceanu, care locuit o perioadă chiar lângă această bieserică din Ploiești, intra aici, permanent, pentru a se ruga în fața acestei icoane.

Născut în Ploiești, actorul Toma Caragiu, intra, de fiecare dată când timpul îi permitea, să se roage Maicii Domnului.

Icoana ajută, într-adevăr, cu trei mâini. O icoană asemănătoare se află și în Chișinău. Are aceeași putere. Despre această icoană, oamenii spun că face minuni. Icoana împlinește dorințele celor care se roagă din profunzimea sufletului, cu credința că acolo sus cineva ne iubește și atunci când avem nevoie ne întinde nu o mână, ci trei.

Dorințele oamenilor sunt dintre cele mai diferite – ajutor în căsnicie, reușită la examene, sănătate pentru ei sau pentru cei dragi, pace și armonie. Și exemplele ar putea continua.

Putem intra întâmplător în biserică. Dorim să aflăm răspunsul la întrebarea – aceste fețe din icoanele care ne privesc, au existat sau chiar există?

Bate și ți se va deschide. Cere și ți se va da…Răspunsul îl veți afla singuri…

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Biserica Maica Precistă

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply