Get this Widget

Ministrul Andronescu dă peste cap admiterea în liceu!

0

În cel mai pur stil românesc, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a semnat un ordin prin care dă peste cap admiterea în liceu. Ordinul 3995 din 13 mai 2019 modifică întreg calendarul admiterii în învățământul liceal de stat. Schimbarea se produce din mers, în condițiile în care unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare.

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ acuză faptul că ordinul semnat de ministrul Andronescu nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.

Actul în cauză amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională.

De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal.

Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine( n. r. marți), liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai.“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“.

FSE „SPIRU HARET“ solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. În condițiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest.

Aici puteți consulta OMEN_3995

În fața avalanșei de reproșuri venite din spațiul public, Ministerul Educației a fost obligat să anunțe că “rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019 – 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limbă modernă și maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019.

Totodată, mișcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019″.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Arhiva OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply