Get this Widget

Moș Crăciun dăruiește cărți ! (I)

0

Moș Crăciun dăruiește cărți ! Într-o carte se ascunde o lume, iar cel care primește un astfel de dar se poate bucura de un întreg univers.

Moș Crăciun face ultimele pregătiri pentru a-și umple sacul cu cadouri, așa că ne-am gândit să-i venim în ajutor cu câteva propuneri de cărți pe care le poate include printre darurile sale. Cu sprijinul Editurii ALL, vă oferim 20 de propuneri incitante. În articolul de astăzi găsiți primele zece titluri, urmând ca săptămâna viitoare să revenim cu alte zece titluri.

Genul Fantasy a cucerit foarte mulți iubitori de literatură. Pentru cei pasionați de astfel de cărți, seria “Pisicile războinice”- semnată Erin Hunter- este cea mai potrivită alegere.

Romanele sunt inspirate de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare și prezintă fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. “Pisicile războinice” s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie “Puterea celor Trei – Viziunea”.

Și pentru cei care nu știau deja acest lucru, vă spunem că Erin Hunter este de fapt un pseudonim sub care au lucrat adevărații autori ai seriei. Este vorba despre Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gilian Phillip, Inbali Iserles și Victoria Holmes, șase scriitori incredibil de talentați reuniți sub această umbrelă.

Pentru un copil care încă nu a descoperit școala, “Marea carte cu povești de noapte bună” și “Marea carte a anotimpurilor” sunt două volume din care părinții îi pot citi, oferindu-i astfel un dar extraordinar.

Apărute în seria Pixi, “Marea carte cu povești de noapte bună” și “Marea carte a anotimpurilor” sunt două volume de povestioare vesele, însoție de ilustrații minunate și care se adresează copiilor peste 3 ani. Acestea sunt ideale pentru un moment liniștit și cald în familie, înainte de culcare.

Seria Pixi numără peste 2.000 de titluri care s-au vândut în mai mult de 500 de milioane de exemplare în toată Europa, în decurs de 60 de ani de la lansare. Aceste cărți au creat o lume de basm și le-au oferit prichindeilor informații educative și amuzante.

Copiii sunt curioși și caută răspunsuri peste tot, așa că vă propunem să veniți în întâmpinarea lor oferindu-le volumul “Vreau să știu de ce” de Charlotte Grossetête. Cartea oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii. Nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoară, dar, cu ajutorul acestui volum, cei mici își vor dezvolta imaginația și spiritul creativ. Explicațiile complete, oferite pe un ton prietenos, sunt însoțite de ilustrații pline de farmec.

Celebrul domn Goe ne-a încântat copilaria, așa că vă propun să-l descopere și  generațiile actuale de copii.

“Dl. Goe” și “Ursul păcălit de vulpe” sunt doar două din titlurile publicate în cadrul colecției Biblioteca din ghiozdan, al cărei scop este să reunească cele mai îndrăgite povești din literatura română și cea universală. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate. Cei mici le pot descoperi în lectura părinților sau își pot exersa aptitudinile de cititori aflați la început de drum.

Încă din primii ani de viața, cei mici trebuie încurajați să-și descopere aptitudinile. “Pixi creativ” este cea mai nouă serie de cărți de activități dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Seria cuprinde deja opt titluri deopotrivă educative și distractive: Forme și culori, Carte de colorat: Activități la grădiniță, Carte de ghicitori: Activități la grădiniță, Unde este motanul Miau? Caută și găsește!, Albă ca Zăpada, Prințul fermecat, Frumoasa din Pădurea adormită, Hänsel și Gretel (ultimele patru au autocolante).

Aceste cărți păstrează farmecul îndrăgitelor colecții PIXI, PIXI ȘTIE-TOT și MAXI PIXI, prezentându-le copiilor atât universul în care trăim, cât și tărâmul poveștilor, prin intermediul activităților care le vor stimula imaginația și creativitatea. Astfel, copiii sunt invitați să deseneze, să coloreze, să rezolve ghicitori amuzante și să participe la jocuri palpitante. Cărțile sunt ușor de folosit atât acasă, cât și în călătorii. Ghidul care îi conduce dintr-o carte în alta este ratonul Ricky, cel mai bun prieten al lui Pixi. El este mereu pregătit să găsească câte o soluție (chiar mai multe) la întrebările și curiozitățile copiilor.

Și pentru cititorii adulți, Moș Crăciun are sacul plin.

De la cunoscuta scriitoare Cecelia Ahern vă propunem seria “Defecți și Perfecți”. În aceste romane YOUNG ADULT, autoarea înfățișează o societate distopică, în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și  cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”. Autoarea a scris această poveste cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte.

De la Guillaume Musso, unul dintre autorii momentului numit de Le Parisien „cel mai uluitor romancier francez contemporan”, vă propunem romanul “Un apartament la Paris”.

Julien este în viață. Acesta este mesajul pe care l-a încriptat un pictor celebru într-una dintre capodoperele sale, descoperită abia după moartea lui. Dacă luăm în considerare faptul că versiunea oficială spunea că pictorul își găsise sfârșitul tocmai din cauza suferinței provocate de moartea fiului său Julien, lucrurile se complică. Urmează o anchetă tragică, care va scoate la iveală secretul pictorului și va schimba pentru totdeauna viețile investigatorilor, o detectivă și un dramaturg atrași într-o cursă contracronometru de forța acestui mister.

“Houston, avem o problemă”, volum semnat de Katarzyna Grochola, este un roman al inițierii, al transformării unui bărbat, în care evenimentele se înlănțuie într-un ritm amețitor, iar comicul pândește la fiecare colț. Jeremiasz se dovedește un personaj plurivalent și credibil pentru care viața devine o cursă a supraviețuirii de pe o zi pe alta. Fără Marta, totul pare mult mai dificil. Dar, dincolo de toate acestea, ni se oferă imaginea unei Polonii în care orice problemă își găsește, într-un fel sau altul, rezolvarea. 

În “Djamilia”, Cinghiz Aitmatov proiectează silueta unei iubiri clandestine pe fundalul unui sătuc de câmpie din Kârgâzstanul sovietic din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După ce au fost repartizați să lucreze la câmp împreună, între Daniar și Djamilia s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste. Seit le-a devenit complice, jurând s-o protejeze cu orice preț pe Djamilia în acea lume arhaică în care alegerea ei echivala cu un act suprem de trădare. Dar, în momentul în care cei doi îndrăgostiți au decis să fugă din sat fără să-l anunțe, Seit a suferit cumplit și a înfruntat de unul singur furia familiei și a sătenilor.

Roman distins cu Man Booker Prize, “Bătrânii ticăloși” reprezintă dovada măiestriei lui Kingsley Amis.

În Țara Galilor a anilor 1980, o gașcă de bătrâni ursuzi și suspicioși, prieteni vechi, își respectă cu strictețe întâlnirile zilnice de la Bible, singurul pub care le mai păstrează amintirile. Viața lor se scurge cu o lentoare calculată. Pentru fiecare, bătrânețea are neajunsurile ei, însă, cu toate acestea, își păstrează energia, fiind mereu puși pe șotii și încercând să recupereze tinerețea ireversibilă. Sub pretextul comicului, romanul lui Amis emană un iz de crematoriu, expunând teme greu de abordat, precum moartea, vârsta înaintată, ranchiuna, destrămarea căsniciilor.

Pentru ca sacul Moșului să fie cât mai plin, revenim și săptămâna viitoare cu alte zece propuneri incitante venite de la Editura ALL.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Editura ALL/ Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply