Get this Widget

Băuturile dietetice afectează inima

0

Băuturile dietetice afectează inima.Femeile aflate la menopauză care consumă două sau mai multe băuturi dietetice pe zi sunt mai predispuse în a dezvolta diabet, hipertensiune arterială și de a avea un indice de masă corporală (IMC) mai mare, comparativ cu cele care consumă moderat sau nu consumă deloc astfel de produse.

Potrivit unui nou studiu la care au participat 60.000 de femei, cu o medie de vârstă de 62,8 ani, există o legatură între consumul de băuturi dietetice și numărul cazurilor de probleme cardiovasculare. Femeile care consumă două sau mai multe băuturi dietetice pe zi prezintă cu 30% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral și cu 50% mai multe riscuri de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, în comparație cu cele care consumă rar sau care nu consumă deloc astfel de băuturi.

Dietetic nu este egal cu sănătos

Studiul, care este cea mai mare cercetare realizată până în prezent pe tema relației dintre consumul de băuturi dietetice și sănătatea inimii, a analizat diferiți factori, precum indicele de masă corporală, nivelul activității fizice și alte alegeri în ceea ce privește stilul de viață.

Descoperirile noastre sunt în conformitate și aduc informații în plus studiilor anterioare care arătau o legătura (între consumul de băuturi dietetice și bolile cardiovasculare, n.r.). Am fost interesați de această cercetare, deoarece există o lipsă relativă de informații despre băuturile dietetice și consecințele cardiovasculare și mortalitate “, a declarat cercetătorul Ankur Vyas, de la University of Iowa Hospitals and Clinics.

Cu toate că termenul “dietetic” ar trebui să desemneze un produs sănătos, mai multe studii au arătat că îndulcitorii artificiali din aceste băuturi cu conținut redus de calorii reprezintă una din cauzele sindromului metabolic și ale bolilor de inimă.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply