Get this Widget

Consumul de alcool îngrașă

0

Consumul de alcool îngrașă, fiind unul dintre marii dușmani ai celor care doresc să își mențină greutatea sau să slăbească. Burta de la bere nu este un mit, fiind dovedit faptul că bărbații care consumă în mod frecvent această licoare se îngrașă, în special în zona abdomenului. Nici doamnele nu scapă, în cazul lor efectele fiind vizibile pe fese și solduri.

Consumul de alcool îngrașă nu doar din cauza aportului caloric pe care îl aduce în organism, ci și din cauza faptului că ne afectează ritmul normal de viață.

Cercetătorii au dovedit că alcoolul este o sursă consistentă de calorii. Mulți vor spune că nu au cum să se îngrașe de la alcool pentru că ei consuma un pahat două pe zi. Ei bine, trebuie să țineți cont de faptul că un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidrații (glucide). Prin urmare, cantitatea de calorii variază în funcție de băutură.

Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) conține 10 grame de alcool, adică 70 kcal. Un pahar cu vodkă-cola (15 cl) conține si el 10 grame de alcool, însa glucidele fac să creascî aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile fructate alcoolizate au până la 180 kcal pe pahar.

Persoanele care se delectează cu câteva pahare pe zi aduc doar din alcool un aport caloric însemnat și ajung să depășescă totalul recomandat de calorii. În cazul în care consumul de alimente este normal (și de obicei prea mare în raport cu necesitățile energetice ale organismului) și se adaugă băuturi alcoolizate, pândește în mod logic creșterea în greutate.

Oamenii de știință atrag atenția că alcoolul furnizează “calorii goale“, în sensul în care băuturile alcoolizate nu sunt indispensabile bunei funcționări a organismului. Omul poate trăi liniștit fără a consuma astfel de licori. Există însă cazuri în care consumul moderat de vin roșu poate aduce beneficii pentru sănătate. Dar și aici trebuie avut în vedere că este indicat un vin natural, slab alcoolizat, etc.

Și dacă nu v-ați convins de efectele nocive ale alcoolului asupra siluetei, trebuie să aflați că alcoolul furnizează calorii care sunt arse mai repede decât cele din grăsimi, consecința fiind că organismul stochează grăsimi fiindcă are nevoie de mai puține calorii decât cele pe care le oferă acestea.

Un om care consumă alcool în mod frecvent nu va avea niciodată o alimentație corectă, iar activitatea fizică nici nu prea intră în calculele sale. Prin urmare va aduce în organism un aport caloric extrem de greu de consumat.

Banala bere despre care se tot spune că este un aliment și nu o băutură se depune și se vede imediat pe silueta celui care o consumă. Bărbații băutori de bere vor dezvolta burtă, caloriile rezultate din bere fiind depuse în zona abdomenului. În cazul doamnele, efectele consumului de bere se văd pe fese și șolduri.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply