Get this Widget

Copilul crescut la țară se adaptează mai ușor în societate

0

Viața la țară are o infinitate de avantaje recunoscute de toată lumea. Un studiu finlandez vine să confirme acest lucru, arătând faptul că un copil crescut la țară are abilități motorii mai bune comparativ cu cel crescut în mijlocul orașului. Astfel, copilul crescut la țară se dezvoltă mai repede și se poate adapta mai ușor în  societate.

Cercetătorii de la Universitatea din Jyväskylä au constatat că, chiar dacă copiii din mediul urban au performanțe mai bune la  multe sporturi organizate, libertatea pe care copiii din mediul rural o au, ei trebuind  să se joace în aer liber cu prietenii, le permite să-și dezvolte abilități cheie mai repede.

Oamenii de știință susțin că jocurile de tip nestructurat stimulează dezvoltarea copiilor, îi ajută să se pregătească pentru viața școlară și le dezvoltă încrederea socială.

Copiii crescuți la țară își dezvoltă mai repede abilități vitale

Competențele motrice sunt vitale pentru dezvoltarea copilului, ajutându-l să învețe să scrie, să se plimbe cu bicicleta și să se îmbrace. Jocul în aer liber le permite copiilor să practice și să dezvolte aceste abilități.

Unul din zece copii au întârzieri în  dezvoltarea abilităților motorii, potrivit studiului, care a  inclus  aproximativ o mie de copii cu vârsta cuprinsă între trei și șapte ani.

De asemenea, este important pentru copii ca părinții să fie în apropiere atunci când cei mici se joacă în aer liber, deoarece prezența lor îi încurajează să se simtă în siguranță și să înțeleagă importanța activității.

Viața la țară are beneficii multiple

Studiul finlandez este cel mai recent care constată că viața în mediul rural are avantaje pentru copii. Alte cercetări au arătat anterior că copiii din mediul rural pot avea un echilibru și o agilitate mai bună, pot suferi mai puține alergii și pot avea mai puține simptome de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție.

Noul studiu a constatat, de asemenea, că prin petrecerea timpului liber în mediul rural pentru a  se juca, copiii de la  oraș i-ar putea ajunge din urmă pe colegii lor din mediul rural. “Vara este o perioadă excelentă de a te muta la țară cu toată familia, deoarece natura permite experiențe versatile și stimulente pentru dezvoltarea motorie a  copilului“, spune dr. Donna Niemistö, de la de la Universitatea din Jyväskylä.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Pixabay.com/ www.weforum.org

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply