Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Este momentul pentru un program de detoxifiere

0

Acum este momentul pentru un program de detoxifiere. Specialiștii atrag atenția că mâncărurile prea grase, prăjiturile, cărnurile consumate în timpul iernii, aportul redus de fibre, legume și fructe sunt cauze ale simptomelor de oboseală pe care le resimțim în această perioadă.

Pe perioada iernii, organismul nostru a asimilat o mare cantitate de toxine prin alimentele pe care le-am consumat. O altă sursă de toxine este mediul poluant în care trăim. Asimilam toxine prin aer, apă, mâncare.

Depozitarea tuturor acestor substante determină încetinirea metabolismului, împiedică oxigenarea sângelui și “ajută” la asimilarea de țesut adipos. Există o serie de simptome care ar trebui să ne îngrijoreze, cum ar fi: durerile de cap, amețelile, somnolența, apatia, oboseala, balonările, problemele digestive.

Soluția este o cura de detoxifiere a organismului. Aceasta ar trebui făcută măcar o dată pe an și perioada propice este primăvara. Se începe prin a bea în fiecare dimineață și seară un pahar cu apă plată, la temperatura camerei, în care se adaugă sucul unei jumătăți de lămâie amestecat cu o linguriță de miere.

La micul dejun se poate mânca, de exemplu, orez cu lapte (de soia), pâine prăjită cu miere sau marmeladă (făcută în casă, fără conservanți), lapte cu cereale integrale, fructe.

La prânz se poate încerca  varianta: supă de legume, spanac cu orez fiert, piure sau tocăniță din legume (dovlecei, conopidă, broccoli, cartofi), fructe.

La cină se poate opta pentru cartofi copți sau fierți, salate de legume, spaghete din făină integrală cu legume, fructe.

În timpul acestui regim de detoxifiere se recomandă și practicarea unor activități fizice de intensitate medie care să stimuleze metabolismul și activitatea limfatică: plimbările în aer liber, alergările ușoare, cele cu bicicleta sau cu rolele, orice înseamnă mișcare.

Autor:Isabela Nicolescu
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply