Get this Widget

Genny gătește la Ordinea Zilei: Sărățele fragede

0

Pentru a nu mai apela la gustările din comerț, vă propun astăzi o rețetă simplă de sărățele fragede, ieftine și spornice. Sărățelele se pot presăra cu chimen, mac, susan sau brânză rasă (cașcaval).

Aluatul fraged de sărățele crocante are și puțină drojdie, însă nu trebuie lăsat la dospit. Din același aluat se pot face și covrigei.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kg. de făină 000
  • 50 ml. de lapte călduț
  • 50 gr. de drojdie proaspătă
  • 500 gr de margarină
  • 100 gr. de lapte praf
  • două gălbenușuri
  • 30 gr.de sare

Mai aveți nevoie de un ou pentru uns, de semințe de chimen, mac, susan (la alegere), sau de puțin cașcaval ras – preferabil afumat.

Mod de preparare:

Se cântăresc făina și laptele praf într-un castron încăpător și se adaugă margarina tăiată în bucăți. Drojdia se freacă într-un castronel cu zahărul până se lichefiază. Margarina se încorporează rapid, cu varful degetelor, în amestecul de făină și lapte praf, fără a insista prea mult, doar până la obținerea unei texturi nisipoase. Se adaugă sarea, drojdia lichefiată și laptele călduț.

Se frământă foarte rapid, doar cinci minute, cât să se omogenizeze totul. Textura aluatului trebuie să fie mai degrabă tare, în orice caz mai densă decât a unui aluat de pâine. De aceea este indicat să nu se pună tot laptele de la început. Daca mai este nevoie, se mai adaugă câte 1/2 de lingură.

Aluatul neted se modelează într-o bilă care se acoperă cu un șervet și se lasă la frigider timp de 30 de minute.

După trecerea timpului de odihnă, se pornește cuptorul și se fixează la 180 de grade Celsius.

Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ trei milimetri grosime. Se decupează sărățele.

Într-un ou bătut se presară un praf de sare și cu compoziția rezultată se ung sărățelele. După presărăm chimen, etc.

Dăm sărățelele la cuptor, iar după ce sunt gata le putem consuma fără probleme

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply