Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Icoanei

0

Viața ne-a fost dată pentru a fi trăită cu maximă intensitate. Nimeni nu a spus că viața va fi simplă sau că va fi ușoară. Cu bune și rele, viața trebuie acceptată, dar și apreciată la justa ei valoare. Momentul cel mai important este acela când realizăm că totul depinde de noi. Împăcarea cu noi înșine este primul pas. Aprecierea este următorul pas. Întreaga viață simțim, mai mult sau mai puțin, sentimentul singurătății interioare.

Cum se manifestă aceasta? Simplu, prin faptul că … gândim prea mult și mai mult decât trebuie, prin exagerare și imaginație bogată. Fericirea vine din interior și se manifestă prin echilibru în relația eu cu mine, aceasta fiind cea decisivă pe drumul vieții. Marele gol al singurătății, ce apare în sufletul nostru odată cu nașterea, îl poate acoperi credința. Credința că nu suntem singuri în lungul al vieții. Și că avem alături de noi Divinitatea. Și cum avem nevoie de concret, Dumnezeu ne trimite pe Pământ o multitudine de icoane făcătoare de minuni și alte mesaje codificate, precum Biblia și altele.

Continuăm astăzi seria de reportaje la Ordinea Zilei cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Icoanei din București. Hramul Bisericii amplasate pe strada cu același nume, din sectorul 2 al Capitalei României, este Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae, cunoscut ca ”făcător de minuni”. Această frumoasă icoană are o vechime de peste 300 de ani. Legenda spune că unui călugăr, care a adormit în apropierea locului unde era amplasat un schit de lemn, i-a apărut în vis icoana Maicii Domnului. Maica Domnului i-a cerut călugărului să înalțe în acel loc o biserică. Icoana a fost pictată și înfrumusețată cu argint de către Filip Nicolau Argintarul în anul 1682. Mai există încă o poveste legată de icoană, prin care se transmite mesajul că aceasta ar fi fost dăruită bisericii de către voievodul Constantin Brâncoveanu. Ulterior, de la această icoană făcătoare de minuni se trage și numele bisericii, străzii și parcului din apropiere, cunoscut sub numele de Grădina Icoanei.

Îi avertizează sonor pe credincioși

De sute de ani, aici vin mii de pelerini, vin și revin, credincioși care au diferite probleme. Această icoană se consideră a fi vindecătoare inclusiv de boli grave. Ea a ajutat mulți oameni să își recapete sănătatea. Există o opinie potrivit căreia icoana de la Biserica icoanei din București este singura icoană din România care îi avertizează și audio (sonor) pe credincioși. Minunea începe de la credință, dar și de la dorința pătrunzătoare pe care o avem în suflet și o exteriorizăm sub formă de gând, transmițând mesajul nostru, telepatic, spre Cer. Da, în acest fel, da, minunile există. Așa că nu trebuie decât un gând pozitiv și o dorință puternică pentru ca visele noastre, chiar și cele mai ascunse, să devină realitate.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Bisericaicoanei.ro
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply