Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Zlătari din București

0

Continuăm  seria articolelor în care povestim despre existența și minunile pe care le resimt oamenii în preajma unor icoane. Astăzi am ales să vorbim despre Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Sfântul Ciprian- Zlătari din București. 

Situată central, respectiv pe Calea Victoriei, Biserica Zlătari este recunoscută ca fiind gazda unei icoane a Maicii Domnului cunoscută ca fiind tămăduitoare de boli trupești și sufletești, apărătoare împotriva farmecelor, vrăjilor și blestemelor.

Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului. Despre această icoană sfântă se știe că a fost adusă la Biserica Zlătari în anul 1987 de preoții care au fost strămutați de la Biserica Bradului, deoarece aceasta din urmă urma să fie demolată după dispoziția oficialităților vremii.

Icoana este lucrată manual și datează din anul 1826. Ea este ferecată în argint și este parțial poleită cu aur.

Documentele atestă faptul că Biserica Zlătari a fost construită inițial din lemn, la jumătatea secolului al XVIII, de niște zlătari din mahalaua Popii Manta, pe vremea când era domnitor Matei Basarab. Biserica apare menționată pentru prima dată, documentar, la data de 25 august1667. Ulterior, în anul 1705, pe locul vechii biserici a fost ridicat, actualul edificiu pe care îl vedem și astăzi. La înălțarea noii biserici a contribuit semnificativ Mihail Cantacuzino, după cum reiese din textul pisaniei scrise în limba greacă, document care s-a transmis generație după generație, pentru posteritate.

Locația unde se află biserica este cunoscută de bucureșteni ca fiind zona Zlătari, după însuși numele bisericii. Și dacă treceți prin centrul Capitalei României, nu ezitați să intrați să vedeți cu propriii ochii frumusețea icoanei făcătoare de minuni. Iar dacă nu reușiți, puteți cu un simplu gând să accesați puterea nebănuită a credinței, iar pentru aceasta este necesar un singur ingredient și anume dorința. Pentru ca noi să facem conexiunea cu Divinul este nevoie de un gând, doar un singur gând…

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Biserica Sf. Ciprian – Zlatari
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply