Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ”Prodromița”

0

Am ajuns astăzi la Catedrala din Constanța, unde se află o altă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită ”Prodomița”. Ea este recunoscută ca fiind tămăduitoare de boli și apărătoare de diferite pericole și necazuri.  

Catedrala din Constanța are Hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel și se află pe strada Arhiepiscopiei la nr. 23.

Icoana a fost pictată pe muntele Athos și ”îmbrăcată” în argint la Schitul Durău, de unde, ulterior, în anul 1935, a fost adusă la Constanța.

Există o legendă frumoasă despre această icoană. Se spune că pictorul, un călugăr de pe muntele Athos, o picta noaptea, dar ziua imaginea ei dispărea ca prin minune. Văzând că se repetă această situație, călugărul nu a mai pictat nimic și a început să se roage. După o noapte de rugăciune intensă, dimineața, când a dat deoparte pânza care acoperea tabloul ce urma a fi pictat, călugărul a rămas surprins – icoana era deja pictată în întregime! Vestea s-a transmis în toate colțurile lumii și mii de pelerini au început să  vină și să vadă minunea cu ochii lor.

Vara, când majoritatea dintre noi, mergem cu familia în vacanță, la mare, ar fi bine să intrăm și în Catedrala din Constanța, pentru a ne ruga ”pe viu” sfintei icoane făcătoare de minuni.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Basilica.ro
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply