Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva

0

Suntem și astăzi tot în București. De această dată pe Bulevardul I.C. Brătianu la numărul 1, în sectorul 3. Despre această Icoană făcătoare de minuni se știe că a fost adusă aici în anul 1988, fiind transferată de la Biserica Sfânta Vineri,  demolată anterior. Hramul bisericii este Sfântul Mucenic Gheorghe, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfânta Cuvioasă Parascheva.

De ce este considerată această icoană a fi făcătoare de minuni? Oamenii povestesc că înainte de a fi demolată Biserica Sfânta Vineri din București, icoana cuvioasei Parascheva a început să plângă. Icoana se află în continuare ferecată în argint poleit cu aur, iar în interiorul ei, chiar pe sfânta icoană, credincioșii au lăsat de-a lungul timpului diferite bijuterii și obiecte prețioase, arătându-și astfel recunoștința pentru ajutorul primit.

La loc de cinste

Actualmente, icoana se află așezată la loc de cinste, lângă mormântul Brâncovenilor, alături de Acoperământul Sfintei Cuvioase Parascheva, mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și racla cu moaștele Sfântului Voievod martir Constantin Brâncoveanu.

Rugăciune

Pelerinii, care trec pragul acestui locaș sfânt și se roagă acestei icoane, povestesc că rugăciunile lor au fost auzite. Din acest motiv, Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva este considerată a fi tămăduitoare de boli, apărătoare de diferite pericole și necazuri. Nu există nimeni care să nu fie ajutat prin rugăciune. Dar ce face rugăciunea? Simplu. Accesează particula divină din noi și împreună cu întregul Univers, orice problemă este rezolvată. Sigur că mai sunt necesare câteva ingrediente: cerința, dorința și credința. Cere și ți se va da…

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Biserica Sfantul Gheorghe Nou

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply