Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, vindecătoare de boli, de la Biserica Olari

0

Astăzi ne aflăm tot în București, numai că am schimbat locația. O altă icoană făcătoare de minuni o putem găsi la Biserica Olari din strada cu același nume, din sectorul 2 al Capitalei României. Hramul acestui locaș sfânt este Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae, considerat, de asemenea, ”făcător de minuni”. Icoana Maicii Domnului expusă aici este considerată vindecătoare de boli și tămăduitoare de cancer.

Icoana a fost adusă în România la Biserica Olari încă din anul 1810, pe vremea războiului ruso-turc, de către refugiați preoți și călugări de la Mânăstirea Arnachiul din Turcia. Odată cu icoana aceasta minunată au fost aduse și icoana Domnului Iisus Hristos, moaștele Sfântului Mucenic Antipa și Sfântului Mucenic Mercurie, dar și alte icoane și obiecte de cult religios. În anul 1864, Icoana Maicii Domnului a fost îmbrăcată în argint. Pe marginile icoanei, meșterii au aplicat pe margini 24 de medalioane care redau imagistic minunile Maicii Domnului.

Legenda spune că preoții și călugării care au ales această locație, pentru a fi casă permanentă minunatei icoane, până la alegerea finală, decisivă, ei au cercetat mai multe biserici. Singurul loc ideal pentru trăinicia icoanei a fost și a rămas Biserica Olari, pe lângă care, mulți dintre noi, trecem în grabă, fără a ști că acolo există o minune.

În ritmul grăbit al vieții uităm să ne rugăm, uităm să ne închinăm, uităm de Divin și uităm chiar și de noi înșine. Să ne oprim preț de o clipă și să ne imaginăm că suntem la Biserica Olari din București și în fața noastră este Icoana Maicii Domnului. Pentru ce să ne rugăm? Simplu, pentru două momente esențiale în viața noastră și anume pacea și armonia, cele două stări despre care ne vorbea Iisus. Pacea este liniștea minții, sufletului, interiorului și exteriorului uman. A doua stare fiind armonia. Iar când spunem armonie, cu siguranță, ne gândim la sănătate și echilibru, cele două condimente indispensabile vieții.

Nu uitați că minunile le găsim în icoanele sfinte, dar și în gândurile noastre pozitive, frumoase, albe imaculate, benefice, pentru noi înșine, dar și pentru ceilalți. Icoanele au fost, sunt și vor fi legătura permanentă a gândurilor noastre cu Universul și Divinul Creator.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: www.crestinortodox.ro

CITIȚI ȘI: Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Mihai Vodă din București

Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Maica Precistă din Ploiești

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply