Get this Widget

Japonezii au descoperit fântâna a tinereţii veşnice

0

Oamenii de știință să luptă de ani buni să descopere o soluție care să întârzie îmbătrânirea oamenilor. Cercetătorii japonezi din cadrul Universităţii de Medicină şi Stomatologie din Tokyo, coordonaţi de profesorul Emi Nishimura, susțin că au aflat acest secret.

Într-un studiu publicat de revista Nature, ei arată că proteina COL17A1 ar putea fi considerată o veritabilă “fântână a tinereţii veşnice” întrucât ea ar putea să joace un rol important împotriva procesului de îmbătrânire a pielii.

Specialiștii au explicat faptul că proteina respectivă încurajează competiţia celulară, proces ce permite celulelor puternice să prevaleze în faţa celor mai slabe.

Or, vârsta şi razele ultraviolete determină o epuizare a acestei proteine în organism. Acest fapt lasă cale liberă celulelor mai slabe să se reproducă: astfel, pielea devine mai fină, mai fragilă şi are nevoie de o perioadă mai îndelungată pentru a cicatriza.

Studiul dat publicității se axează pe mai multe experimente realizate cozi de şoareci, care prezintă caracteristici comune cu pielea umană.

După ce au înţeles importanţa pe care o are proteina COL17A1, cercetătorii niponi au încercat să găsească o metodă pentru a o stimula, cu scopul de a împiedica epuizarea acesteia şi, astfel, în teorie, să frâneze îmbătrânirea şi degradarea pielii.

În timpul experimentelor, u izolat doi compuşi chimici, pe care i-au testat cu succes asupra celulelor tegumentare.

Aceste tratamente au favorizat repararea rănilor într-o manieră semnificativă”, susțin oamenii de știință.

Cercetătorii japonezi consideră că acei doi compuşi ar putea să permită în viitor descoperirea unei metode pentru “a facilita regenerarea pielii şi reducerea îmbătrânirii sale“.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply