Get this Widget

Japonia simte din plin efectele pozitive ale dezvoltării unei culturi a reciclării

1

Efectele pozitive ale dezvoltării unei culturi a reciclării se observă cel mai bine în Japonia, acolo unde mai puțin de 5% din deșeuri ajung în mediu.

În Japonia este ilegal să arunci pur și simplu bunurile de uz casnic. Este parte a  unui regim radical de reciclare instituit de stat printr-o  legislație strictă  care a dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a reciclării.

Pentru că țara dispune de resurse naturale limitate, Japonia vrea să salveze toate componentele metalice ale obiectelor care nu mai sunt utilizate, scrie The economist. Astfel, computerele, televizoarele, toate aparatele electronice  și electrocasnice  scoase din uz sunt recuperate în efortul de a crea o economie circulară sustenabilă.

Se reciclează în prezent 98% din resturile metalifere, la succesul acestui demers  contribuind  parțial și un pachet legislativ relativ nou potrivit căruia consumatorii plătesc taxe suplimentare la achiziția de aparate electronice și electrocasnice noi, sumele colectate merg  la  unități de reciclare care, de asemenea primesc și subvenții guvernamentale.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Un comentariu

Leave A Reply