Get this Widget

Lista cu operele lui Van Gogh include un nou tablou atribuit artistului

0

Un nou tablou atribuit lui Van Gogh a fost inclus pe lista operelor semnate de cunoscutul artist. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții muzeului din Amsterdam care îi este dedicat.

Inițial, tabloul în cauză a fost suspectat că ar fi un fals. Analizele făcute de experți au dovedit însă că este vorba chiar despre una dintre operele celebrului pictor olandez.

Tabloul, prezentat sub numele “Nature morte avec des fruits et des châtaignes”, a intrat în posesia unui muzeu din San Francisco în 1960, în urma unor donații făcute de persoane particulare. Interesant este că pânza nu apărea pe lista operelor lui Van Gogh și din acest motiv mulți experți au declarat că au dubii privind autenticitatea sa.

Tabloul din spatele tabloului

Totuși, în urma unor studii atente, specialiștii muzeului Van Gogh au ajuns la concluzia că opera de la Fine Arts Museum din San Francisco aparține pictorului Vincent van Gogh.

Cercetările făcute de experți au dus la descoperirea unui alt tablou sub această natură moartă, mai exact portretul unei femei. “Vincent van Gogh îşi refolosea adesea pânzele din lipsa de bani”, a explicat Milou Bollen, putătoarea de cuvânt a Muzeului Van Gogh din Amsterdam.

Specialiștii au ajuns la concluzia că “Nature morte avec des fruits et des châtaignes” este o lucrare pe care artistul olandez a realizat-o în toamna anului 1886. Pânza a intrat în posesia mamei pictorului francez Emile Bernard, prieten cu Vincent van Gogh.

Experții Muzeului Van Gogh din Amsterdam sunt solicitați destul de des să identifice opere despre care se spune că ar aparține celebrului pictor. Anual, cam 200 de pânze sunt aduse în atenția celor care îi cunosc opera, doar că cele mai multe dintre ele se dovedesc falsuri.

Din 1988 și până astăzi doar 14 tablouri au fost adăugate în catalogul oficial care include opera lui Van Gogh.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: www.lapresse.ca
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply