Get this Widget

Medicii i-au redat vorbirea după 33 de ani

0

Sigalit Ben-Atar și-a pierdut abilitatea de a vorbi la nici zece ani, atunci când a fost victima unui grav accident de mașină în urma căruia a suferit răni severe în regiunea capului şi gâtului. Nu i-a fost afectată doar vorbirea. Cumplitul accident i-a distrus și simțul mirosului. Mai mult, ea nu a mai putut respira pe nas sau gură, ci printr-un tub ataşat de medici în regiunea gâtului.

Timp de 33 de ani, femeia din oraşul Nahariya a fost captivă în propriul trup, niciun medic dintre cei care au tratat-o nereușind să-I rezolve măcar parțial problemele.

În urmă cu puțin timp însă o echipă de medici din Israel a realizat o intervenţie chirurgicală complexă prin care i-a redat femeii capacitatea de a vorbi. Operaţia, efectuată la spitalul Kaplan din centrul Israelului, a constat în reconstituirea complexă a corzilor vocale. Medicii i-au conectat traheea şi i-au refăcut corzile vocale.

Pacienta va putea, în curând, să apeleze la chirurgia plastică pentru remodelarea regiunii în care a avut tubul ataşat de gât.

Sigalit Ben-Atar a declarat unei publicaţii israeliene că “este un miracol. Mi s-a schimbat viaţa. Toată lumea mă cunoaşte în Nahariya şi sunt cu toţii şocaţi că pot vorbi. Soţul şi copiii mei mă pot auzi. Pot înota şi sări în apă, respira şi mirosi. Pot chiar să cânt când fac duş“.

Autor: Sofia Filip
Foto: www.ynetnews.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply