Get this Widget

Medicii Spitalului Universitar au realizat primul transplant din ultimii zece ani

0

O echipă a Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), aflată sub coordonarea profesorului universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu şi a conferenţiarului universitar Horia Bumbea, a realizat, după o întrerupere de 10 ani, un transplant medular.

După o întrerupere de peste 10 ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociaţiei “Dăruieşte Viaţă”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spaţiului destinat transplantului medular, Agenţiei Naţionale de Transplant şi Ministerului Sănătăţii pentru autorizare şi implicare, CNAS şi CASMB pentru includerea în Programul de Transplant şi finanţarea acestuia şi, nu în ultimul rând, echipei medicale din Secţia Clinică Hematologie şi Transplant aflată sub coordonarea doamnei profesor universitar doctor Ana Maria Vlădăreanu şi a domnului conferenţiar universitar Horia Bumbea“, precizează instituția medical pe pagina sa de Facebook.

În același mesaj, este menționat faptul că SUUB îşi propune să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să îşi organizeze şi acrediteze transplantul de cornee şi os.

Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply