Get this Widget

Micul dejun este obligatoriu pentru sănătatea inimii

0

Micul dejun este obligatoriu pentru sănătatea inimii. Un nou studiu relevă faptul că obiceiul de a sări peste micul dejun este strâns corelat cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare.

O echipă formată din cercetători de la Universitatea Iowa din Statele Unite şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau niciodată micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă.

Pe baza datelor incluse în Sondajul Naţional privind Sănătatea şi Nutriţia, realizat anual de Centrul American de Prevenire şi Control al Bolilor, specialiştii au identificat şi analizat date colectate între anii 1988 şi 1994 de la 6.550 de americani cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani.

Wei Bao, profesor asociat la Universitatea Iowa, coautor al cercetării, a punctat că este primul studiu care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare.

Obiceiul de a sări peste micul dejun reprezintă totodată un indicator comportamental al stilului de viaţă nesănătos. Wei Bao atrage atenția că persoanele care nu mănâncă dimineaţa au mai mari riscuri să fie supraponderale.  Cei care nu mănâncă dimineaţa au mai multe şanse să fie supraponderali, mari consumatori de alcool, foşti fumători, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus şi o alimentaţie precară. Studiul nostru subliniază beneficiile micului dejun pentru susţinerea sănătăţii cardiovasculare”, a declarat cercetătorul.

Studiul a fost publicat luni în revista ştiinţifică Journal of the American College of Cardiology.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply