Get this Widget

OBLIGATORIU! Contractele de internship trebuie să fie înregistrate într-un registru electronic

0

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a lansat un registru electronic în care este obligatorie înregistrarea contractelor de internship.

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit, la adresa www.internship.anofm.ro, unde pot fi consultate şi instrucţiunile de utilizare.

Registrul înfiinţat şi gestionat de ANOFM ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate. Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidenţă electronic şi netransmiterea datelor şi informaţiilor din contractul de internship constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei.

Legea nr. 176/2018 privind internshipul prevede că, anterior începerii activităţii de internship, organizaţiile-gazdă vor completa şi transmite datele din contracte în registrul de evidenţă al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizaţiei-gazdă sau cu privire la contractul de internship se va opera în registrul de evidenţă în termen de trei zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply