Get this Widget

Prof.dr. Horaţiu Suciu militează pentru plata medicilor în funcție de performață

0

Prof. dr. Horaţiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, militează pentru plata medicilor în funcție de performanță.

Reputatul chirurg este de părere că egalizarea veniturilor tuturor medicilor nu este de natură să încurajeze performanţa în domeniul sănătăţii. “O decizie bună ar fi găsirea unor soluţii de motivare a medicilor care fac performanţă şi a medicinei de excelenţă, pentru că în acest moment sentimentul este că nu se întâmplă acest lucru. S-a produs o egalizare a activităţii tuturor şi nu consider că acest mod de a motiva personalul medical este adecvat. Chiar dacă sunt convins că s-au făcut nişte eforturi bugetare foarte mari, din păcate s-a ajuns la un rezultat care nu era aşteptat. Să simtă medicii că sunt preţuiţi pentru ceea ce fac şi sunt şi motivaţi. Aşteptăm o decizie de ‘pay for performance’. Motivaţia la un medic nu se traduce doar în bani, e vorba despre recunoaştere şi apreciere“, a declarat dr. Horaţiu Suciu.

Plata pentru performanţă (P4P), cunoscută şi sub denumirea de “achiziţia bazată pe valoare”, este un model de plată care oferă stimulente financiare medicilor, spitalelor, grupurilor medicale şi altor furnizori de asistenţă medicală pentru îndeplinirea anumitor măsuri de performanţă.

Autor: Ștefania Enache
Foto: IUBCvT Târgu Mureş/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply