Get this Widget

Sir David Attenborough: Poluarea cu prastic este o catastrofă în desfășurare

0

Sir David Attenborough, cunoscutul naturalist care activează pentru salvarea Planetei, vine cu un nou avertisment. El atrage atenția asupra poluării cu plastic, despre care spune că este ”o catastrofă în desfăşurare” pe care o ”ignorăm pe riscul nostru”.

Celebrul activist pentru protecția mediului punctează că plasticul prezent în mări şi oceane reprezintă o ”problemă globală’‘ ce necesită o reacţie la nivel internaţional.

Reacția naturalistului vine după ce exploratorul american Victor Vescovo a reușit să realizeze două scufundări în regiunile abisale cu ajutorul unui submersibil, la 10.928 de metri, respectiv 10.927 de metri, atingând cel mai adânc punct de pe suprafaţa Pământului.

În timpul acestor scufundări, Victor Vescovo a declarat că a descoperit în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific deşeuri care ”proveneau din activităţi umane”. Este vorba despre o pungă de plastic şi un ambalaj pentru dulciuri.

De altfel, poluarea cu deşeuri din plastic a atins proporţii epidemic. Organizația Națiunilor Unite estimează că 100 de milioane de tone de gunoaie rezultate din activităţi umane se află în prezent în oceanele lumii.

Sir David Attenborough este categoric, subliniind că a ”sosit timpul” ca liderii lumii să ia măsuri în privinţa poluării cu plastic. ”Eu însumi am văzut efectele poluării cu plastic asupra unora dintre cele mai valoare specii de pe planeta noastră şi a zonelor naturale – o catastrofă în desfăşurare, prea mult timp ignorată. Însă o ignorăm pe riscul nostru ”, a declarat specialistul.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com/ Sir David Attenborough Facebook

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply