Get this Widget

Sportul făcut dimineața reglează tensiunea arterială

0

Sportul practicat în fiecare dimineață este un real tratament pentru persoanele care suferă de tensiune arterială. Un studiu efectuat în Australia relevă faptul că doar 30 de minute de exerciții fizice fac minuni pentru sănătate.

Pentru un tonus bun și o sănătate vizibil îmbunătățită nu este necesar să efectuăm exeeciții fizice complicate. Oamenii de știință recomandă, de exemplu, mers pe bandă la intensitate moderată. Acest program trebuie augumentat de sesiuni ulterioare de plimbare de câte trei minute efectuate pe parcursul zilei.

30 de minute de mers pe bandă

Cercetătorii implicați în studiu au examinat date prelevate de la persoane supraponderale şi obeze, de sex masculin şi feminin, cu vârste cuprinse între 55 şi 80 de ani.

35 de femei şi 32 de bărbaţi au fost înrolaţi în trei planuri zilnice diferite, în ordine aleatorie, puse în aplicare la o distanţă de cel puţin şase zile.

Primul plan consta într-o perioadă sedentară neîntreruptă de opt ore, iar al doilea includea o oră sedentară, urmată de 30 de minute de mers pe bandă la intensitate moderată şi de alte 6,5 ore sedentare. Cel de-al treilea plan consta în o oră petrecută în mod sedentar, 30 de minute de mers pe bandă şi 6,5 ore sedentare, întrerupte însă la fiecare 30 de minute de sesiuni de câte trei minute de mers la intensitate uşoară.

Atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, magnitudinea reducerii presiunii arteriale sistolice medii în urma exerciţiilor fizice şi a întreruperii perioadelor sedentare s-a apropiat de ceea ce ar fi fost de aşteptat în urma administrării medicamentelor antihipertensive la această populaţie pentru diminuarea riscului de deces în urma bolilor cardiovasculare şi a accidentului vascular cerebral. Această reducere a fost însă mai evidentă în cazul femeilor”, a explicat Michael Wheeler de la Universitatea din Perth, autor principal în cadrul studiului.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply