Get this Widget

Tinerețea fără bătrânețe ar putea deveni realitate

1

De foarte mulți ani cercetătorii caută o soluție care să-i asigure omului tinerețea veșnică. Se pare că o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Texas a găsit remediul pentru evitarea bătrâneții.

Specialiștii din Texas propun un tratament care elimină din organism celulele senescente. Ei susțin că este rețeta ideală pentru ca oamenii să-și păstreze cât mai mult tinerețea.

Specialistul în longevitate Nicolas Musi, din cadrul Universităţii din Texas, susține că organismul uman poate păstra unele dintre celulele degradate care nu mor, dar rămân ca celule senescente. Aceste cellule nu mai au capacitatea de a se divide. Totuși, ele produc o serie de semnale chimice importante în bătălia împotriva îmbătrânirii.

Se crede că aceste celule şi substanţele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire. Ideea este că îndepărtarea acestor celule ar putea duce la o îmbătrânire sănătoasă lipsită de afecţiunile asociate perioadei”, a explicat Nicolas Musi.

Tratamentul este testat pe oameni

Testele efectuate până acum indică faptul că teoria propusă de cercetătorii din Texas ar putea avea aplicabilitate în practică.

Potrivit sciencealert.com, tratamenul a fost aplicat cu succes unui număr de 14 pacienţi care sufereau de fibroză pulmonară idiopatică cu un amestec de medicamente ce avea ca scop eliminarea celulelor senescente. Pe parcursul a trei săptămâni, pacienţilor le-au fost administrate nouă doze ale medicamentelor pentru leucemie, Dasatinib şi Quercetin.

După acest tratament, pacienții au prezentat semne clare de ameliorare a stării fizice. Rămâne însă de văzut dacă această combinaţie de medicamente este eficientă în terapiile anti-îmbătrânire.

Cercetătorii continuă testările pe oameni. În cadrul experimentului, tratamentul este testat pe un grup de alţi 15 pacienţi cu probleme pulmonare şi 20 de pacienţi ce suferă de afecţiune cronică a rinichilor.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.