Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Unul dintre marile mistere ale lumii a fost elucidat. Au fost găsite rămășițele aviatoarei Amelia Earhart

0

Unul dintre marile mistere ale lumii a fost în sfârșit elucidat, după ce s-a anunțat că osemintele descoperite în anul 1940 pe o mică insulă din Oceanul Pacific ar corespunde rămăşiţelor aviatoarei americane Amelia Earhart, prima femeie care a zburat peste Atlantic, dată dispărută în 1937 în această regiune.

Richard Jantz, profesor de antropologie la Universitatea din Tennessee, afirmă că, potrivit unor noi analize, osemintele nu aparţin unui bărbat de talie mică, ci faimoasei aviatoare dispărută la vârsta de 39 de ani în timp ce încerca să facă înconjurul Pământului la ecuator împreună cu navigatorul ei, Fred Noonan.

Generaţii de cercetători şi pasionaţi au încercat, timp de decenii, să dezlege misterul dispariţiei acestei pioniere, prima femeie care a traversat singură Atlanticul cu avionul, în 1932.

Una dintre teoriile lansate susținea că modelul bimotor Lockheed Electra s-a prăbuşit în iulie 1937 în zona Oceanului Pacific pe un atol cunoscut în trecut sub numele de Gardner Island, acum denumit Nikumaroro, aparţinând Republicii Kiribati.

În 1940, o expediţie britanică a descoperit pe această insulă un craniu uman, oase, un pantof de femeie, un etui pentru sextant şi o sticlă de Benedictine.

Rămăşiţele au fost expediate în Fiji şi examinate în anul următor de David W. Hoodless, un profesor de anatomie. Acesta a concluzionat că osemintele aparţineau unui bărbat scund. Misterul a fost accentuat după ce rămăşiţele au fost ulterior rătăcite. Aproape 80 de ani mai târziu, Richard Jantz a utilizat un program de calculator numit Fordisc pentru a reanaliza cercetările întreprinse de David Hoodless. De asemenea, el a studiat hainele Ameliei Earhart pentru a determina dacă rămăşiţele găsite corespund în procent de peste 99% aviatoarei.

”(Analiza) susţine cu tărie concluzia că osemintele din Nikumaroro sunt ale Ameliei Earhart”, a concluzionat Jantz, citat într-un comunicat publicat de Universitatea din Tennessee. Interpretarea greşită din cadrul cercetărilor anterioare se explică prin faptul că “antropologia medico-legală nu era îndeajuns de dezvoltată la începutul secolului XX”, a explicat el. Studiul a fost publicat în jurnalul Forensic Anthropology.

Aventura lui Earhart şi a lui Noonan a început în 20 mai 1937, când cei doi au decolat din Oakland, California. La 2 iulie, ei au decolat din Lae, Papua Noua Guinee, angajându-se într-o etapă deosebit de ambiţioasă, de 4.000 de kilometri, urmând să oprească pentru realimentare pe mica insulă Howland din Pacific, situată la jumătatea distanţei dintre Australia şi Hawaii. Însă, ei nu au aterizat niciodată acolo.

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply