Get this Widget

Abuzul de alcool ucide!

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un nou avertisment legat de abuzul de alcool, atrăgând atenția că peste trei milioane de persoane şi-au pierdut viaţa în 2016 din cauza consumului excesiv de alcool, ceea ce reprezintă unul din 20 de decese la nivel global.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în rândul bărbaților. “Este timpul să intensificăm acţiunile pentru a preveni ca această ameninţare gravă să afecteze dezvoltarea unei societăţi sănătoase. Un număr prea mare de persoane, familiile acestora şi comunităţile din care fac parte suportă consecinţele consumului dăunător de alcool“, a punctat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat de presă.

Datele statistice incluse în raportul ”Global status report on alcohol and health 2018” arată că 237 de milioane de bărbaţi şi 46 de milioane de femei au probleme cu consumul de băuturi alcoolice sau abuzează de alcool. Cea mai mare incidenţă se înregistrează în Europa şi Americi, iar afecţiunile cauzate de consumul de alcool sunt mai frecvente în ţările dezvoltate.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply