Get this Widget

Admiterea la MEDICINĂ: Tinerii se feresc să lucreze în sistemul sanitar din structurile MApN

0

Institutul Medico-Militar organizează miercuri, 25 iulie, examenul de admitere în noul an de învăţământ. Ministerul Apărării Naţionale informează că numărul locurilor scoase la concurs a crescut, la Bucureşti de la 30 la 100, iar la Târgu Mureş de la 20 la 100. Din păcate, nu se poate spune același lucru și despre numărul candidaților, singura specializare care a stârnit interes în rândul viitorilor studenți fiind cea de medicină generală.

Miercuri, 25 iulie, la Institutul Medico-Militar va avea loc examenul de admitere pentru anul de învăţământ 2018 – 2019, atât pentru locurile din Bucureşti, cât şi pentru cele de la Târgu Mureş. Astfel, la Bucureşti sunt 100 de locuri disponibile, faţă de 30 anul trecut, iar la Târgu Mureş alte 100 de locuri, faţă de 20 anul trecut“,precizează MApN.

După promovarea probelor eliminatorii, pentru Catedra de pregătire şi perfecţionare medico-militară de la Bucureşti pe locurile MApN, la specializarea medicină generală – pe 60 locuri sunt 115 candidaţi înscrişi, la specializarea medicină dentară – pe 13 locuri sunt opt candidaţi înscrişi, iar la specializarea farmacie – pe 15 locuri sunt opt candidaţi înscrişi. Pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, la specializarea medicină generală – pe şapte locuri sunt nouă candidaţi înscrişi, pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală – pe trei locuri sunt trei candidaţi înscrişi, iar pe cele două locuri ale ANP la specializarea medicină dentară nu s-a înscris niciun candidat.

De asemenea, pentru Catedra de pregătire medico-militară de la Târgu Mureş pe locurile MApN la specializarea medicină generală – pe 90 de locuri sunt 125 de candidaţi înscrişi, pe locurile Ministerului Afacerilor Interne la specializarea medicină generală – pe cinci locuri este înscris un singur candidat, iar pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la specializarea medicină generală nu sunt înscrişi candidaţi.

Eventualele contestaţii care vor fi depuse se vor soluţiona joi, urmând ca rezultatele finale să fie publicate vineri.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10 – 15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4 – 7 ani de rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională).

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Institutul Medico-Militar

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply