Get this Widget

Cu noi este Dumnezeu

0

”Cu noi este Dumnezeu” este titlul unei cărți scrise de S. Lavrov și pe care Ordinea Zilei o propune astăzi în rubrica de recomandări. Cartea aparține unui autor rus, dar se bucură de o traducere bună, astfel că cititorul va avea de parcurs un text simplu, pe înțelesul omului de rând.

Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii

Fiecare capitol al cărții ”Cu noi este Dumnezeu”  începe cu un paragraf biblic și primul care ne-a tras atenția este chiar cel cu care începe primul capitol: ” Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii ”(Ioan 12, 36).

Autorul, prin propria poveste de viață, precum și printr-o analiză logică, științifico-matematică, demonstrează că Dumnezeu există cu ceritudine.

Credința în Dumnezeu nu este o legendă, un mit. Aceasta este adevărul, incontestabil și necesar fiecărui om. Dacă religia ar fi fost o legendă, ea nu mai ajungea până în zilele noastre, păstrându-și curăția, ci demult s-ar fi pierdut printre veacuri. Oare poți vorbi despre personalitățile care nu există? Fără îndoială că nu! Dacă nu ar fi existat Dumnezeu, nu ar fi existat nici discuții despre El, dacă nu ar fi existat nici rai, nici iad, nici îngeri buni și răi, viața veșnică – nimeni nu ar fi vorbit despre aceasta”, spune, ca urmare a experienței vaste de viață, însuși autorul.

Există lumina, dar și întunericul

Și tot el completează: ”Există lumina, dar și întunericul. Există bunătatea, dar există și răul. În lume există adevărul și minciuna, bucuria și necazul…Dacă Dumnezeu nu ar fi existat, nimeni nu I s-ar fi adresat Lui, nimeni nu I s-ar fi rugat. Dacă în fântână nu-i apă nimeni nu merge la fântână după apă”.

De ce au loc nedreptăți în lume? Simplu, pentru că avem liberal arbitru. ”El ne-a dat nouă făpturilor Sale, voință liberă, pentru ca noi să facem liber alegerea dintre bine și rău”, subliniază S. Lavrov.

Pentru a demonsta că Dumnezeu există și mai mult decât atât că El este cu noi, Lavrov oferă pilde și exemple de viață, care incontestabil duc la rezultatul afirmativ al temei pe care este structurată cartea.

Ateiștii sunt oameni fără Dumnezeu. ”…Pe globul pământesc există doar 8% de necredicioși. Ateiștii tot au credință, dar una inversă: ei cred că Dumnezeu nu există”.

Despre dragoste

Lavrov vorbește simplu și frumos despre acest sentiment nobil, uman, care este o manifestare a particulei divine din noi. Cum aflăm dacă ăl iubim pe Dumnezeu, întreabă retoric autorul. Și tot el răspunde așa: dacă îl iubim pe aproapele nostru înseamnă că îl iubim pe Dumnezeu. Și aduce următorul argument: ”Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu , iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu pe care nu l-a văzut, nu poate să-l iubească” (Ioan 4, 20).

”Unii vor să distrugă răul cu rău, însă astfel ei doar îl amplifică. Să nimicești răul, să-l birui e posibil doar prin bunătate”, după cum explică autorul cărții de astăzi, la Ordinea Zilei.

Viața înseamnă acceptare, înțelegere și înțelepciune. Și acestea toate își au rădăcinile în iubire. Viața însăși nu ar fi posibilă fără iubire. Oamenii sunt rezultatul iubirii.

Faptul că avem liberul arbitru înseamnă că Dumnezeu, Creatorul Suprem ne iubește. Alegerea ne aparține. Atunci când cerem ajutorul privind spre Cer, din profunzimea inimii, ajutorul nu va întârzia să apară. Și aceasta deoarece Dumnezeu este cu noi. Și Dumnezeu este iubire, o iubire necondiționată, așa cum un părinte își iubește copilul.

A avea credință înseamnă că niciodată, în lungul drum al vieții, când ne poticnim, urcăm sau coborâm, nu suntem singuri. Cu noi este Dumnezeu!

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply