Get this Widget

Dalai Lama: Păstrați Europa pentru europeni

0

Dalai Lama a acordat un interviu în cadrul căruia au fost abordate mai multe teme. Cu această ocazie, liderul spiritual tibetan l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că este lipsit de “principii morale”.

“Într-o zi spune un lucru, în alta, altceva”, a declarat liderul spiritual tibetan (83 de ani) despre liderul american,într-un interviu acordat BBC. El a apreciat că o astfel de atitudine trădează o “lipsă de principii morale”.

Când a devenit preşedinte, el a decretat ‘America înainte de toate’ (America First)! Este o eroare. America ar trebui să-şi asume o responsabilitate mondială”, a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru Pace în cursul acestui interviu difuzat joi şi înregistrat la reşedinţa sa din Dharamsala (nordul Indiei), unde trăieşte de 60 de ani.

Întrebat despre o afirmaţie a sa făcută în trecut în care se declarase deschis posibilităţii ca viitorul Dalai Lama să fie o femeie cu condiţia ca aceasta să fie “atrăgătoare”, el şi-a reiterat afirmaţia. Într-un astfel de caz, “ea trebuie să fie mai atrăgătoare decât mine”, a spus Tenzin Gyatso, cel de-al 14-lea Dalai Lama, făcând aluzie la vârsta sa, scrie AGERPRES.

Referitor la declaraţiile sale anterioare privind imigraţia în Europa, Dalai Lama şi-a reiterat poziţia, afirmând că numai “unui număr limitat” de refugiaţi ar trebui să li se permită să rămână pe teritoriul european pe termen lung.

“Ţările europene ar trebui să-i ia pe aceşti refugiaţi şi să le ofere educaţie şi instruire, iar apoi scopul este ca ei să se întoarcă în ţara lor de origine”, a opinat el.

“Ca întreaga Europă să devină o ţară musulmană? Imposibil. Sau o ţară africană. Este imposibil de asemenea”, a afirmat Dalai Lama, invitând: “Păstraţi Europa pentru europeni!”

Dalai Lama trăieşte în exil în India de când a fugit în 1959 din regatul său din Tibet, care a trecut sub controlul Chinei. După renunţarea în 1988 la veleităţile de independenţă a acestei regiuni din Himalaya, el militează acum pentru mai multă autonomie pentru poporul său în cadrul Republicii Populare Chineze.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Dalai Lama Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply