1 mai 2024
21 C
București

Dieta care te ajută să dai jos două kilograme într-o săptămână

Mulți oameni se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Greutatea excesivă nu este doar un moft care ține de estetică. Surplusul ponderal are efecte asupra sănătății, iar dacă nu sunt luate măsuri, se poate ajunge la boli grave, așa cum este diabetul, de exemplu.

Astăzi vă prezentăm o metodă care vă poate ajuta să scăpați de două kilograme într-o săptămână. În plus, acest regim îți asigură o imunitate puternică, fără aport de medicamente.

Pentru a reuși trebuie să vă aliați, la micul dejun, prânz și cină, cu diferite mix-uri de salate. Nutriționistul Carmen Tenescu susține că toate aceste salate se pot prepara din oricare dintre ingredientele următoare: salată verde, sfeclă roșie, mozzarela, ou fiert, ton, porumb, semințe, ardei gras, castravete, spanac, fasole verde, avocado, roșii, brânză telemea și cubulețe de carne slabă.

Legumele sunt aliatul perfect în dietele de slăbire și, pe lângă proprietățile lor nutritive, aduc și aportul de energie necesar în zilele caniculare sau imunitatea de care avem nevoie în perioade de risc epidemiologic, cum este cea pe care o traversăm. Nu vă gândiți însă, că trebuie să consumați doar salate, dimineața, la prânz și seara!

Mai multe variante de mic dejun

În timpul „salatiadei”, potrivit nutriționistului, micul dejun poate consta dintr-un bol de salată de fructe. De asemenea, puteți mânca două felii de pâine, cu o jumătate de avocado  și o lingură de cremă de brânză.

Mai puteți încerca un iaurt sau 150 ml lapte  cu două linguri de cereale (mix de cereale/ fructe uscate/ semințe la alegere).

O altă variantă de mic dejun este o felie de pâine cu unt, cu o felie de cașcaval și un ou fiert.

Este suficient ca două zile pe săptămână să consumăm la prânz doar mix de salată, iar trei zile pe săptămână să includem în meniu o palmă de carne slabă, la alegere (pasăre/ pește/ porc etc) alături de un bol de salată verde, cu roșie, castravete și o linguriță de ulei de măsline. De asemenea, la masa de seară, cel puțin două zile pe săptămână este indicat să consumăm un mix de salată de legume la alegere, iar alte două zile să mizăm pe lactate – o felie de brânză cu două roșii sau o jumătate de avocado cu o felie de brânză; alte două variante pot fi o cană de sana/ chefir, plus o felie de pâine sau o cană de supă-cremă de legume și câteva cubulețe de telemea –  pentru ca rezultatul dietei să fie vizibil”, a explicat Carmen Tenescu.

Câteva dintre beneficiile legumelor care stau la baza „salatiadei”

  •  Salata verde este o sursă incredibilă de fibre naturale, care ajută la reducerea  colesterolului „rău” și la controlul glicemiei. Aportul adecvat de fibre susține pierderea în greutate și menținerea unei greutăți sănătoase. Salata normalizează tranzitul intestinal și previne bolile digestive.
  • Spanacul este o importantă sursă de calciu, vitamine, fier și antioxidanți, fiind un aliment excelent în orice dietă fără carne sau lactate. Conținând în mare parte doar apă, spanacul este sărac în calorii, dar plin de nutrienți precum: vitaminele K, A și C, magneziu, acid folic și antioxidanți, esențiale pentru oase sănătoase, energie, sânge sănătos, pentru mușchi, nervi și inimă.
  • Sfecla și sucul de sfeclă sunt minunate pentru îmbunătățirea sănătății inimii. Această legumă are conținut ridicat de nitrați sănătoși pentru inimă și tensiunea arterială. De asemenea, conține un antioxidant numit acid alfa-lipoic, recomandat pentru problemele nervoase legate de diabet. Aceasta poate fi consumată atât în stare naturală, ca ingredient în salată, cât și fiartă sau coaptă ori sub formă de suc.
  • Roșiile consumate crude sau preparate conțin licopen, un puternic antioxidant care poate avea un rol important în prevenirea cancerului. Alți antioxidanți puternici din roșii sunt: luteina și zeaxantina, care protejază vederea.
  • Ardeii dulci, indiferent de culoare, conțin numeroși antioxidanți. Pot fi adăugați  în salate, mâncăruri sau pot fi serviți ca atare alături de ouă, sandwich-uri sau hummus.
Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com/ Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole

Președintele a promulgat Legea privind energia eoliană offshore

Legea privind energia eoliană offshore a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere...

Știrile zilei