Get this Widget

Genny gătește la Ordinea Zilei: Ficăței de pui cu sos picant

0

Una dintre cele mai bogate surse de fier, zinc și seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunității, ficatul de pui nu este un aliment iubit de toată lumea. Există însă o serie de rețete care pot transforma ficatul de pui într-o mâncare delicioasă, pe care o vor consuma și cei mai mofturoși musafiri invitați la masă. Pentru astăzi vă propun ficăței de pui cu sos picant.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Ficatul de pui se spală și se curăță de pielițe, iar bucățile mai mari se taie în două.

Ceapa și usturoiul tocate mărunt se călesc la foc iute în puțin ulei, iar când s-au mai înmuiat se adaugă și ficățeii, pe care în prealabil i-am fiert fiert timp de 10 minute și apoi i-am scurs de apă și i-am spălat.

Când ficățeii s-au rumenit un pic se adaugă pulpa de la cele două roșii roșii și aproximativ 100 ml. de apă.

Se dă focul mai încet și se lasă să fiarbă până scade sosul (circa 20-25 minute).

La sfârșit, punem sare și piper după gust. Peste, se adaugă cimbrul și chilli, amestecând ușor.

Se stinge focul imediat și se lasă să se odihnească vreo cinci minute, cu capacul pus.

Acest preparat îl puteți consuma cu mămăliguță și o porție sănătoasă de mujdei.

Mare atenție! Ficatul se condimentează în ultimele minute de fierbere pentru a-și păstra frăgezimea.

Pofta buna!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply