Get this Widget

Genny gătește la Ordinea zilei: Pârjoluțe moldovenești din piept de pui

0

Dacă nu ați stabilit încă meniul pentru acest week-end, vă fac eu o propunere pe care să o includeți printre mâncărurile pe care le gătiți: pârjoluțe moldovenești din piept de pui.

Este o rețetă tradițională pe care eu o pregătesc de fiecare dată cu plăcere, iar apropiații mei mănâncă pârjoluțele cu mare poftă, fiind delicioase.

Ingredientele de care aveți nevoie:

  • un kilogram de carne tocată din piept de pui
  • o franzelă înmuiată în lapte sau apă
  • 3 ouă
  • 2 cartofi cruzi (pentru afânare)
  • o linguriță rasă de sare
  • ½ linguriță de piper măcinat
  • o rădăcină mare de păstârnac
  • o rădăcină mare de pătrunjel
  • 4 morcovi
  • o căpățână de usturoi
  • 3 cepe potrivite
  • 3 mâini de verdeață (pătrunjel, mărar)
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Iată cum prepar eu pârjoluțele din piept de pui. În primul rând, atunci când mă decid să gătesc preparatul, am mare grijă la carnea pe care o aleg.

Toc pieptul de pui  împreună cu pâinea pe care am înmuiat-o în lapte sau apă rece și  din care am scurs bine lichidul. Morcovii și cartofii îi rad prin răzătoarea mică și apoi scurg bine de zeama. Pătrunjelul, păstârnacul, usturoiul și ceapa le rad tot pe răzătoarea mică, iar verdeața o toc mărunt.

Amestec toate aceste ingrediente și adaug în conținutul rezultat ouăle, unul câte unul. Totul se asezonează cu sare și piper după gust. După ce ați amestecat totul foarte bine, este recomandat să lăsați compoziția două-trei ore să se odihnească. Astfel, condimentele au timp să intre în carne.

Cu o lingură se ia compoziție și se formează chifteluțe rotunde sau plate, în funcție de preferință.

Într-o tigaie, punem uleiul, iar când acesta este pe punctul de a fierbe adăugăm chiftelele și le rumenim pe ambele părți.

Este bine ca, după prăjire, pârjoluțele să fie scoase pe hărtie ansorbantă. În felul acesta excesul de grăsime dispare.

Puteți mânca pârjoluțele fie calde, împreună cu diferite sosuri sau salate, fie reci, ca aperitiv. Dacă aveți poftă și de un desert, găsiți o rețetă ușor de pregătit AICI.

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply