Get this Widget

Medicii din Târgu Mureș au reușit să-i replanteze brațul unui bărbat

0

Minunile făcute cu ajutorul medicilor continuă. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, o echipă multidisciplinară coordonată de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a reușit, printr-o intervenție chirurgicală complexă, să-i replanteze brațul unui bărbat.

Pacientul de 61 de ani a suferit un accident soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie.

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au explicat că pacientul a fost transportat la unitatea medicală cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat. Înainte de începerea intervenției s-au efectuat investigaţii multidisciplinare pentru a se lua corect decizia de replantare sau nu a braţului amputat. S-a întrunit de urgenţă un consiliu medical cu toate specialităţile medicale implicate în rezolvarea cazului şi s-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ 2 ore după prezentarea în cadrul UPU SMURD. Intervenţia a durat 6 ore şi a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI, este stabil hemodinamic şi respirator. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei. De altfel, această intervenţie de replantare de braţ este cea de-a doua realizată de către o echipă complexă de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată tot de dr. Dorin Dorobanţu, prima fiind realizată acum 3 ani unui tânăr de 22 de ani”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Echipa de specialiști care a efectuat complexa intervenție a fost formată din Marius Vâlceleanu, medic primar ortoped, Radu Bălău, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Bucur Codrin şi Bianca Grigorescu, medici primari ATI, şi medici rezidenţi din specialităţile chirurgie plastică şi chirurgie cardiovasculară. Coordonarea echipei multidisciplinare a fost asigurată de dr. Dorin Dorobanţu.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply