Get this Widget

Premieră în chirurgia cardiacă. VIDEO

0

O clinică privată din Capitală marchează o premieră în chirurgia cardiacă, medicii acestui spital realizând primele intervenţii de chirurgie cardiacă cu ajutorul celui mai performant robot chirurgical – Da Vinci Xi.

La ora actuală, acest tip de intervenţii se fac doar în șapte centre din Europa Occidentală. Spitalul Monza din București a devenit astfel primul centru de excelenţă din Sud – Estul Europei în care se face chirurgie cardiacă cu ajutorul robotului chirurgical.

Îmbunătăţirea instrumentarului chirurgical, a tehnicii de perfuzie cardiacă şi a sistemului de vizualizare intra-operatorie au înlesnit progresul chirurgiei minim invazive. Astfel, aceasta a devenit noul standard al centrelor chirurgicale la nivel mondial. Spitalul Monza dispune de două echipe chirurgicale, coordonate de către Dr. Theodor Cebotaru şi Dr. Lucian Dorobanţu, care efectuează intervenţii cardio-vasculare minim invazive. Până în prezent, la Spitalul Monza s-au efectuat peste 1000 de astfel de intervenţii, chirurgia robotică reprezentând pasul firesc care urma în chirurgia cardiacă. Pentru pacient, cel mai important avantaj este reducerea dimensiunii inciziei, deci o traumă redusă, o spitalizare de scurtă durată şi un aspect estetic îmbunătăţit”, precizează reprezentanții unității sanitare.

Ajutorul robotului Da Vinci Xi este extrem de important pentru chirurg, avantajul cel mai mare fiind precizia cu care poate face intervenţia.

Astfel, robotul Da Vinci Xi îi poate reda în timp real imagini 3D de înaltă rezoluţie şi se pot executa mişcări la 360 de grade printr-un orificiu de câţiva centimetri. La acestea se adaugă siguranţa, precizia şi posibilitatea măririi unor imagini de până la 20-30 de ori, atunci când este necesar.

Din anul 2017, Spitalul Monza a început activitatea de chirurgie robotică în domeniul urologic, câteva luni mai târziu abordând și alte specialități – chirurgia bariatrică, chirurgia oncologică și chirurgia ginecologică.

Autor: Sofia Filip
Foto/video: Spitalul Monza
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply