Get this Widget

Milenialii sunt predispuși la cancere cauzate de obezitate

0

Stilul de viață sedentar îmbrățișat de cei mai mulți dintre mileniali, dar și abundența alimentelor de tip fast-food în meniul lor zilnic transformă această generație într-una extrem de expusă cancerelor cauzate de obezitate.

Studii repetate evidențiază faptul că tinerii, mai ales cei din generația cunoscută sub numele de generația milenialilor, prezintă rate din ce în ce mai ridicate de cancere asociate obezității.

Societatea Americană de Cancer a prezentat un raport care dezvăluie rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu publicat luni în jurnalul The Lancet Public Health. Astfel, s-a constatat că incidenţa a şase dintre cele douăsprezece tipuri de cancer asociate obezităţii este mai ridicată la adulţii tineri.

Milenialii prezintă risc dublu de dezvoltare a cancerului

Autorii cercetării susțin că riscul ca milenialii să dezvolte anumite tipuri de cancer este aproape dublu în comparaţie cu cel pe care îl prezentau la aceeaşi vârstă persoanele cunoscute drept ”baby boomers”, adică cele născute după Al Doilea Război Mondial.

Oamenii de știință atrag atenția că greutatea corporală excesivă este un carcinogen din cauza hormonilor produşi de celulele grase, iar expunerea timpurie, în diverse perioade de dezvoltare, complică această problemă.

O analiză realizată de Cancer Research UK, publicată la începutul anului 2018, scoate în evidență faptul că milenialii ar urma să devină generaţia cea mai supraponderală de când au început să fie strânse datele statistice. Peste şapte din zece persoane născute între începutul anilor ’80 şi mijlocul anilor ’90 ar urma să devină obeze între 35 şi 44 de ani.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply