Get this Widget

Minunile înfăptuite de medicii Spitalului Clinic “Sfânta Maria”

0

Minunile înfăptuite de medicii Spitalului Clinic “Sfânta Maria” sunt vizibile prin evoluția celor doi pacienți care au beneficiat de primele intervenții de transplant pulmonar realizate în țara noastră.

E.A., în vârstă de 47 de ani, și A.M., în vârstă de 36 de ani, sunt monitorizați permanent de echipa medicală a unității sanitare.

A.M. și E.A. au renăscut cu ajutorul medicilor

Starea pacientului E.A., în vârstă de 47 de ani, care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, este bună, la aproape o săptămână de la intervenție. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant. Potrivit protocolului, el se află în continuare internat în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Echipa medicala va decide transferul său într-o rezervă dedicată pacienților transplantați, în cursul săptămânii viitoare”, se arată într-un comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie, E.A. face și exerciții.

A.M. face deja plimbări prin curtea spitalului

O stare bună prezintă și A.M., pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, tot la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, el simțindu-se bine la aproape trei săptămâni de la operație.  În acest moment, pacientul, în vârstă de 36 de ani, se află internat într-o rezervă, iar evoluția post-transplant este favorabilă.

Mai mult decât atât, pacientul A.M. face plimbări zilnice în curtea spitalului. El urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în secția de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienții sunt reabilitați postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanță.

Autor: Ștefania Enache
Foto: ASSMB

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply