Get this Widget

Mișcarea, chiar și cea moderată, face minuni pentru organismul omului

2

Omul nu este un animal sedentar, iar acest lucru este dovedit de o serie de studii care arată că mișcarea face minuni pentru organismul uman.

British Journal of Sports Medicine a publicat o cercetare care arată că și câteva ore de activitate fizică pe săptămână, chiar şi de intensitate uşoară, cum ar fi plimbarea pe jos sau grădinăritul, reduc riscul de decese la bărbaţii vârstnici. Nu este nevoie de programme epuizante de sport, fiind suficiente și câteva minute de effort moderat.

Specialiștii susțin că volumul total al activităţii fizice, chiar şi de intensitate uşoară, este asociat cu un risc mai scăzut de deces din orice cauză. Astfel fiecare jumătate de oră suplimentară de activitate pe zi, precum mici activităţi de grădinărit sau ieşirea la plimbare cu câinele, au fost asociate cu o diminuare cu 17% a riscului de deces. După cum era de aşteptat, o jumătate de oră în plus de activitate moderată până la intensă reduce în continuare riscul de deces cu 33%.

Liniile directoare din Marea Britanie şi SUA privind activitatea fizică nu menţionează (până acum) niciun beneficiu al unei activităţi de intensitate scăzută. Însă, rezultatele studiului sugerează că toate activităţile fizice, oricât de modeste, sunt benefice “, a declarat Barbara Jefferis, epidemiolog în cadrul University College London.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.