Get this Widget

Permis de…cerșetor

0

În fața valului de cerșetori de pe străzile orașului Eskilstuna, situat la vest de capitala Suediei, Stockholm, autoritățile locale vin cu o soluție menită să combată fenomenul. Astfel, cerșetorii care doresc să presteze în Eskilstuna au nevoie de un permis special.

Autoritățile locale au hotărât că, începând de luna aceasta, persoanele care doresc să cerșească trebuie să solicite pe internet sau la o secţie de poliţie o autorizaţie care costă 250 de coroane suedeze (23,3 euro) şi este valabilă trei luni.

Cerşitul fără această autorizaţie în zonele din Eskilstuna menţionate în respectiva decizie – centrul oraşul, zonele comerciale şi în exteriorul arenelor sportive, printre altele – va fi sancţionat prin amenzi.

Hotărârea a fost adoptată în luna mai de consiliul municipal, alcătuit din social-democraţi, liberali şi conservatori, dar aplicarea ei a fost amânată pentru că a fost contestată în justiţie.

Impunerea acestei autorizaţii a provocat critici din partea mai multor organizaţii, care consideră că cerşitul devine astfel o infracţiune. Primarul oraşului, social-democratul Jimmy Jansson, crede însă că ”nu este vorba despre persecutarea unor oameni, ci de răspunsul la o mare întrebare: Considerăm că trebuie normalizată cerşetoria în societatea de bunăstare suedeză ?”

Presa locală relatează că poliţia din Eskilstuna a primit deocamdată opt cereri pentru eliberarea unei autorizaţii pentru cerşit.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply