Get this Widget

Turiștii au acces în două piramide din Egipt

0

Turiștii au acces în două piramide aflate la sud de Cairo, Egipt. Decizia a fost luată de autoritățile egiptene, care au hotărât, pentru prima oară din 1965, să le permită vizitatorilor să vadă pe viu un astfel de monument.

Cele două monumente deschise pentru turişti sunt piramida faraonului Sneferu, cunoscută drept “piramida înclinată” şi o piramidă satelit a acesteia din necropola Dahshur de pe Platoul Giza. Cele două piramide fac parte dintre monumentele aflate pe lista World Heritage a UNESCO.

Ministerul pentru Antichităţi din Egipt precizează că “piramida înclinată” are 101 metri înălţime şi reprezintă un exemplu unic al modului în care erau construite iniţial aceste monumente funebre. Această piramidă a fost construită de faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a Patra Dinastii regale din Egiptul Antic, în perioada Vechiului Regat (2600 î.Hr.).

De altfel, în această regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatră, lemn şi lut în care se află mumii în stare foarte bună de conservare.

Autoritățile din Egipt fac mari eforturi pentru a revitalize turismul, iar deschiderea accesului public în cele două piramide face parte din acestă strategie.

Autor: Victoria Preda
Foto: Ministerul pentru Antichităţi din Egipt 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply