Get this Widget

A înflorit laleaua pestriță: GALERIE FOTO

0

Laleaua pestriță, simbol al dragostei și al prieteniei, a înflorit. Regia Națională a Pădurilor- Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de imagini cu această floare rară.  Fotografiile sunt din Pădurea Zamostea, care  este administrată de Ocolul Silvic Adâncata din cadrul Directia Silvica Suceava. Aici este unul dintre puținele locuri unde întâlnim laleaua pestriță.

Laleaua pestriță, Fritillaria meleagris, este declarată monument al naturii, fiind o specie protejată, precizează Romsilva.

Laleaua pestriță înflorește în aprilie sau mai, floarea având un motiv cadrilat, în variante de roșu spre purpuriu.

Planta poate atinge înălțimea de 40 de centimetri și crește spontan în zonele umede din apropierea pădurilor sau în poieni din câteva păduri din România, precum Lunca Pogănișului din județul Timiș, Vălenii de Mureș în județul Mureș, Șesul Orheiului în județul Bistrița și în Rezervația naturală Pădurea Zamostea – Luncă, pe raza Ocolului Silvic Adâncata din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Rezervația naturală Pădurea Zamostea – Luncă are o suprafață de 107 hectare, în lunca râului Siret, aici regăsindu-se și păduri de stejar, frasin și carpen.

Autor: Victoria Preda
Foto: Foto: George Celsie, Direcția Silvică Suceava
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply