Get this Widget

Secretul unor clătite pufoase, preparatul perfect pentru un sfârșit de săptămână

1

Clătitele sunt ușor de pregătit, iar dacă stăpânești câteva trucuri simple poți pregăti oricând clătite fragede și pufoase. Secretul constă în modul în care sunt mixate ingredientele pentru aluat.

Pentru aproximativ 20 de clătite, eu folosesc o rețetă pe care m-am gândit să o împărtășesc cu voi

Ingredientele pentru aluatul de clătite:

  • 7 ouă
  • 400 grame de făină
  • 500 ml. de lapte
  • 100 ml. de ulei
  • trei linguri de unt topit (opțional)
  • 1 praf de sare
  • 100 gr (maximum) de zahăr
  • o linguriță de extract de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Mixăm bine ouăle cu un praf de sare. Cernem făina și o adăugăm treptat peste ouă și continuăm să mixăm aluatul de clătite. Folosind mixerul, aluatul se va amesteca foarte bine și astfel nu va exista riscul apariției unor cocoloașe de făină.

Atunci când compoziția devine din ce în ce mai greu de mixat, este timpul să adăugăm lichide. Treptat încorporăm în aluat laptele și uleiul. Dacă alegeți să puneți și unt topit, trebuie să aveți grijă la temperatura acestuia.

Adăugați și zahăr ( în funcție de cât de dulci sau mai puțin dulci doriți clătitele) și vanilia. Continuați să mixați, iar atunci când aluatul devine mătăsos, asemeni înghețatei topite, ne putem apuca de făcut clătitele.

Dacă preferați clătitele mai groase, aluatul trebuie să fie mai consistent, dacă le preferați pe cele mai subțiri, aluatul trebuie să conțină mai mult lichid.

După ce am pregătit aluatul, încălzim, la foc mediu, o tigaie antiaderentă și o ungem cu foarte puțin ulei sau unt. Cu ajutorul unui polonic, punem aluat în tigaia încinsă și coacem clătitele pe rând, rumenindu-le pe ambele părți. Când sunt gata, le punem pe o farfurie și le acoprim cu un capac pentru a le ține la cald până când terminăm de prăjit toate clătitele.

Clătitele se pot mânca fie simple, fie umplute cu diverse sortimente de dulceață sau cu ciocolată. De asemenea, le puteți umple cu miere amestecată cu nucă sau alune. Extrem de gustoase sunt clătitele umplute cu branză sau cele peste care turnăm siropuri de fructe. Indiferent cum alegeți să le mâncați, clătitele sunt ușor de pregătit și pot reprezenta atât un desert delicios pe care să-l serviți alături de cei dragi, cât și un mic dejun copios cu care vă puteți răsfăța în zilele libere.

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

Facebook Comments

Share.