Get this Widget

Cele mai impresionante șosele din lume

0

Traversează munți, trec peste ape, șerpuiesc pe malul oceanului. Cele mai spectaculoase șosele din lume sunt niște construcții uimitoare pe care omul a reușit să le realizeze printr-un efort extraordinar. Și pentru că imaginile vorbesc singure, vă prezentam o galerie foto cu cele mai întortocheate drumuri din lume.

Printre fotografii regăsiți imagini cu Trasfăgărășanul din România. „Bulevardul Carpaților” este cel mai înalt drum de la noi din țară și a fost construit între anii 1970-1974. Traversează cele mai înalte zone din Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu.

În galeria șoselelor spectaculoase nu aveam cum să nu prezentăm Stelvio Pass din Italia. Acest drum are 48 de viraje foarte strânse, aflat la o altitudine de 2.700 de metri, este cea de a doua cea mai înaltă șosea asfaltată din Alpi.

Lysebotn Road din Norvegia este un alt drum de o frumușețe uimitoare, “împodobit” cu 27 de viraje strânse și cu un tunel de 1,1 kilometri care la rândul său are trei viraje.

The Jebel Hafeet Mountain Road din Emiratele Arabe Unite este o șosea spectaculoasă care șerpuiește prin nisipul deșertului și ajunge la un hotel și la un palat. Se întinde pe 7,3 mile și are 60 de rotații.

Col de Turini din Franța se află la 1.500 metri altitudine. Drumul este inclus anual în Raliul Monte Carlo datorită celor 34 de viraje pe care le are.

Șoseaua care leagă Chile și Argentina, Los Caracoles Pass, merită și ea menționată. De asemenea, Alpii elvețieni sunt traversați de San Bernardino Pass, un drum care are un tunel ce se întinde pe 6 kilometri.

Construcția Guoliang Tunnel Road din China a durat 5 ani și a fost realizată de 13 localnici în Munții Taihang. Drumul are 1,2 kilometri lungime, 4 metri lățime și 5 metri înălțime.

Trollstigen, un drum foarte îngust din Norvegia, cuprinde 11 viraje bruște, pe alocuri cu o înclinație de 90 de grade.

Peisajul de pe “Scara Trolilor” este spectaculos datorită cascadelor din zonă, printre ele aflându-se și Stigfossen, de 320 de metri înălțime.

North Yungas “Road of Death” din Bolivia se întinde pe 70 de kilometri în Anzii bolivieni și leagă Capitala de localitatea Coroico. Șoseaua are o singură bandă, curbe strânse și nu are sisteme de protecție.

Șoseaua Oberalp Pass din Elveția este deschisă traficului doar vara, iarna fiind transformată în pârtie de schi.

Atlantic Road din Norvegia se întinde pe 5 kilometri și oferă un peisaj spectaculos datorită reliefului din zonă. Șoseaua Iroha-zaka din Japonia este formată din 48 de curbe.

 

Red Rock Scenic Road din Statele Unite parcurge Sedona Red Rock Country, denumit “muzeul fără pereți”.

 

Șoseaua The Overseas Highway -Florida Keys (Statele Unite) trece din insulă în insulă, de-a lungul a 42 de poduri. Autostrada a fost construită în 1938, de-a lungul unei căi ferate distruse de un uragan, iar parcurgerea ei durează 4 ore.

Autor: Mihai Colț
Sursa foto- CarsRoute
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply