Get this Widget

Două mențiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie

0

Olimpiada Internaţională de Filosofie (IPO), desfășurată în perioada 16-19 mai, la Roma, le-a oferit liceenilor români prilejul de a se evidenția și de a câștiga două mențiuni.

Performanța a fost reușită de Horia-Ştefan Lixandru, de laColegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti – premiul I în cadrul etapei naționale și Ioan-Victor Popa de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti – premiul al II-lea la etapa națională.

Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet – profesor la Liceul Andrei Mureșanu” din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și prof. Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional de organizare).

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori. Au fost prezenți peste 100 de concurenți din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit în două rânduri această competiție: Braşov (1998) și Iaşi (2008).

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației Naționale 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply