Get this Widget

Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Mihai Vodă din București

0

În Capitala României se află o altă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la Biserica Mihai Vodă. Hramul bisericii este Sfântul Ierarh Nicolae. Această biserică a fost închisă pe vremea comuniștilor și redeschisă, ulterior, în anul 1994, moment în care a fost resfințită. A doua zi după această slujbă de sfințire a lăcașului sfânt, icoana Maicii Domnului a săvârșit și prima minune – s-a încălzit așa de tare, încât nu putea fi atinsă.

În momentul restaurării acestei icoane, specialiștii au descoperit pe aceasta inscripția care anunța numele ei – Hodighitria, ceea ce înseamnă ”Povățuitoarea” sau ”Îndrumătoarea”.

Din aceste zile și până astăzi, icoana făcătoare de minuni de la Biserica Mihai Vodă din București a ajutat și continuă să ajute foarte mulți oameni care s-au rugat în fața ei. Este recunoscută ca dătătoare de prunci și vindecătoare de boli. Totodată, după cum spun cei care stau aproape de ea, Maica Domnului în această imagine iconografică își schimbă înfățișarea feței de fiecare dată când are menirea de a preveni diferite pericole și necazuri, inevitabile vieții noastre pământene.

Istoria atestă faptul că această icoană a reprezentat un dar pentru domnitorul Mihai Viteazul. Dar icoana a ajuns la mult timp după trecerea în neființă a domnitorului român, fiind donată României de către monahul Ioan de la Sfântul Munte Athos. Minunile au fost, sunt și vor continua.

Dar ce înseamnă a face minuni?

Oamenii de știință din Petersburg au dovedit științific puterea rugăciunii. La fel spune astăzi și cunoscutul neurolog român, profesor Dumitru Constantin Dulcan,doctor în științe. ”O rugăciune este un remediu puternic. Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară și structura grav afectată a conștiinței”, spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică din Sankt Petersburg.

Minunea vine din credință, încredere și dorință. Toate acestea trebuie să pornească din profunzimea inimii. Din punct de vedere științific se face o conexiune între om și un alt tip de energie și vibrație, la care ne racordăm, prin puterea rugăciunii.

Și da, minunile au loc dacă dorim. Totul depinde de noi. Este de ajuns să priviți cu tot sufletul icoana și liniștea  va invada sufletul vostru minunat, care este înzestrat prin naștere cu particula divină.

Încercați, începând de aici, la Ordinea Zilei. Exercițiu: Închideți ochii preț de o clipă, vizualizați icoana, și puneți-vă o dorință. Zilnic, vizualizați ceea ce vă doriți. Numai că dorința trebuie să fie în concordanță cu legile divine, ale bunătății, pozitivului și beneficului, pentru noi și pentru ceilalți. Și rezultatele nu vot întârzia să apară.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Mitropolia Ardealului
CITIȚI ȘI : Icoana făcătoare de minuni de la Biserica Maica Precistă din Ploiești

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply