Get this Widget

O săptămână de lucru de patru zile ar putea spori productivitatea angajaților

0

O săptămână de lucru de patru zile ar putea spori productivitatea angajaților. Cel puțin asta susțin autorii unui studiu efectuat de facultatea britanică de administrare a afacerilor Henley Business School.

Oamenii de știință au calculat că introducerea săptămânii de lucru de patru zile în loc de cinci ar putea ajuta companiile din Marea Britanie să economisească peste 100 de miliarde de lire sterline pe an.

Cercetătorii susțin că în condiţiile reducerii numărului de zile lucrătoare la patru şi plata salariului întreg, poate conduce la creşterea productivităţii şi ar îmbunătăţi sănătatea fizică şi psihică a angajaţilor.

Studiul mai arată că reducerea săptămânii de lucru ar îmbunătăţi calitatea mediului înconjurător. Majoritatea companiilor care au adoptat deja săptămâna de lucru cu patru zile au declarat că au observat o îmbunătăţire a productivităţii şi creşterea calităţii vieţii angajaţilor.

Două treimi dintre angajatori au susţinut că trecerea la săptămâna de lucru de patru zile i-a ajutat să atragă şi să menţină personalul.

În prezent, provocarea implementării săptămânii de lucru de patru zile şi a altor aranjamente de program de lucru flexibil constă în patrimoniul termenului. În trecut, aranjamentele privind programul de lucru flexibil erau considerate ‘speciale’, stigmatizate sau dictate de organizaţii, însă mentalităţile se schimbă. Indivizii sunt cei care solicită în prezent o perspectivă mai largă în ceea ce priveşte flexibilitatea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, a notat profesor Karen Jansen de la Henley Business School.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply